Zindeliğin rengi kırmızı

Ramazan'da iftardan sonra uyku hali ve halsizliğe kırmızı meyvelerle hazılanmış içeceklerle son verin. Tüm gün zinde kalın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2013 Güncelleme 23 Temmuz 2013, 00:00
Zindeliğin rengi kırmızı

İÇİNDEKİLER

Ramazanda değişen uyku düzeni, oruç süresi ve yaz sıcakları, iftarı açtıktan sonra yorgunluk hissine neden oluyor. Özellikle gece çalışanları ve işlerini iftar sonrasına bırakanları çok etkileyen bu duruma çoğu kırmızı meyvelerden oluşan içeceklerle ile son verebilirsiniz. Memorial Şişli Hastanesi Uzman Diyetisyeni Yeşim Çelik, "Dinç tutma özelliğine sahip bu içecekler, bir çok hastalığa da deva" dedi. İşte o şifa kaynağı içecekler...

Sinir sistemi için hurma suyu
Hurmada bulunan fosfor, beynin ihtiyaçlarını karşılar, yorgunluğa iyi gelir. Hurma, B1 ve B2 vitaminleri ile zihni ve sinir sistemini dinlendirici özelliğe de sahiptir. Bu sayede hurma, yorgun düşen vücuda en iyi enerji kaynağıdır.

Yapılışı: Eğer hurmayı tüketmekte problem yaşanırsa, bir avuç hurma parçalanarak bir bardak suya konur. Birkaç saat sonra süzülür ve ısıtarak günde iki defa içilebilir.

Kan şekerini yaban mersini ile düzelt
Cilde iyi gelen yaban mersini, kan şekeri dengesini, daha kolay sağlayarak vücudun uyku moduna girmesini engeller- Daha dinç ve zinde hissetmemizi sağlar.

Kansızlık ve iktidarsızlık için keçiboynuzu
Keçiboynuzu afrodizyak etkiden tutun da kansızlığa kadar pek çok hastalığa iyi geliyor. Nefes darlığına da iyi gelen keçiboynuzu, kansızlık problemi olan kişilerde oluşabilecek yorgunluk, halsizlik, isteksizlik hissini ortadan kaldırmaya yardımcıdır.

Hafıza için böğürtlen şurubu
Bol miktarda B vitamini bulunan böğürtlen, hafızayı da güçlendiriyor. İftarda sonra tüketilen 1 bardak böğürtlen suyu veya şurubu, kan şekerinin dengelenmesini sağlayarak uyku ve yorgunluk halinin ortadan kaldırıyor.

Yapılışı: Böğürtleni ezerek bir süre kaynatın. Pekmez haline gelmeden sıvı olarak şişeleyin. Kesinlikle şeker katmayın ve sulandırarak 1 bardak tüketin.

Kansere karşı kızılcık suyu
Portakala oranla C vitamini içeriği çok daha yüksek olan kızılcığın antioksidan özelliği oldukça yüksek. Bu da kansere karşı yüksek oranda koruyuculuk sağlıyor. Aynı zamanda vücutta sistit oluşumunu önlüyor. C vitaminine bağlı olarak vücut direncini arttırarak kişide zindelik sağlıyor.