Çekirdekteki mucize

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Temmuz 2013 Güncelleme 20 Temmuz 2013, 00:00
Çekirdekteki mucize

İÇİNDEKİLER

Mucizevi çekirdek olarak bilinen üzüm çekirdeği, ödemden, nezleye kadar bir çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Üzüm çekirdeği özünden elde edilen bir maddenin, kansere karşı etkili olduğu da biliniyor. Ayrıca bilinen en güçlü antioksidan.

Diş dostu yeşil çay
Yeşil çay, içerisindeki katesin maddesi ile ağızdaki bakterilerin yok olmasına yardımcı oluyor. Dişeti hastalığı, dişetlerini ve dişlerin kemik desteğini etkileyen yeşilçay, diyabet, kalp ve damar hastalıklarının ilerlemesini engeller. Aynı zamanda kadınların da sıkça tükettiği bir detoks içeceğidir.

Dikkatini kahve ile topla
Aşırı tüketilmediği müddetçe beyin işlevlerinin daha düzenli çalışmasına yardımcı olan kahve, hafıza ve düşünme yeteneklerinde yükselmeye neden oluyor. Konsantrasyonu da arttırıcı etkisi bulunuyor.

Turp gibi sağlam
Halk arasında söylenen "turp gibi sağlam" sözünün bir sebebi var. C vitamini, kalsiyum potasyum ve demir kaynağı turp, cildi güzelleştirip, bağışıklık sistemini güçlendiren turp, mide ve bağırsağı çalıştırırken, sindirimi kolaylaştırır. Turpun antioksidan etkisi, vücutta kanser hücrelerinin oluşumunu engelliyor.

Diyabetlilere çörek otu
Çörek otunun diyabet hastalarında glikoz düzeyini düşürürken, pankreas hücrelerini de iyileştirmeye yardımcı oluyor. Antikanserojen olan Çörek otu kullanımı, bağışıklık sistemini güçlendirir ve mide zarını, tahriş eden etkenlere karşı korur.

Vitamin dolu kayısı
A, B, C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyve olan kayısı, aynı zamanda iştah da açıyor. Kan yapan bu meyve, kabızlığa gideriyor ve cilt güzelleştiriyor. 5-6 kayısının çekirdeği dövülüp suyu içilirse, bağırsak kurtlarını öldürdüğü biliniyor.

Zambak ile güzelleş
Zamba suyu çıkarılarak yüze sürülürse yüzde beliren lekeleri geçirmeye yardımcıdır. Ayrıca, yüze parlaklık verir. Zambaktan elde edilen zambak yağı, başta kırışıklıkları gidermesinin yanında, cilt bakımı için de kullanılıyor. Aynı zamanda ödem ve romatizma ağrılarına iyi gelirken kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı oluyor.

Böbrek dostu kaşıkotu
Turpgiller familyasından olan kaşıkotu, böbrekteki taş ve kumları dökmek için kullanılıyor. Karaciğer ve safra kesesi hastalıklarına da iyi geldiğini biliyor. Diş eti iltihaplarını gideriken diş etlerini kuvvetlendiyor.

Lahana ile zehrini at
Kansızlığı gideren lahana, idrar söktürücüdür. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlayan lahana, mide ve bağırsak yaralarını yumuşatır, kandaki şeker miktarını düşürür. Vücudu, hastalıklara ve kansere karşı korur. Fakat guatr olanların yemesi tavsiye edilmez.