İnatçı öksürüğe pazı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Temmuz 2013 Güncelleme 11 Temmuz 2013, 00:00
İnatçı öksürüğe pazı

İÇİNDEKİLER

Bol miktarda vitamin ve mineraller içeren pazı, iştah açıcıdır. Vücuda kuvvet verir. Hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürür, kabızlığı giderir ve idrar yollarında yanma şikayetlerini azaltır. Öksürüğe karşı faydalıdır. Kansızlığı önler. Hamilelerin yemesi, doğacak çocukta omurga açıklığı riskini azaltır.

Gözler için yumurta
Yumurta sağlıklı yaşam açısından gerekli A, D, E ve B grubu vitaminleri başta olmak üzere birçok vitamini önemli oranda içerir. Özellikle çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşır. İçerdiği kolin maddesi beynin gelişiminde ciddi rol oynamaktadır. Ayrıca göze ve kemiklere faydası büyüktür.

Kalp krizinden korur
Besleyici değeri oldukça yüksek olan hurma, vücuda enerji ve kuvvet verir. Kansızlığı azaltır. Hamile ve yeni doğum yapan kadınların çabuk toparlanmasını sağlar. Kansere, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Kalp krizi riskini azaltır. Bronşit, verem, öksürük ve soğuk algınlığına iyi gelir.

Turp yiyen sararmıyor!
Acımsı bir tadı olan turp her derde deva... Karaciğeri kuvvetlendirir ve şişliği geçirir. Sarılığa karşı da faydalıdır. Böbrek kumlarını ve safra taşlarını dökmeye yardımcı olur. Astım ve bronşit gibi sıkıntı veren solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.

Muz mideyi güçlendirir
Muz özellikle mideye faydalıdır. Ülser ve gastrit rahatsızlığı olanlara iyi gelir. Kandaki kolesterol oranını düşüren muz, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Rahatlatıcı etkileri ile stresi azaltır ve tansiyonu düşürür. Kemik gelişimini destekler. Krampları engeller. Öksürüğe ve göğüs ağrılarına iyi gelir.

Dalak için marul
Marul, kalsiyum minerali ile A ve C vitaminleri açısından zengin bir sebzedir. Sinirleri yatıştırır. Tansiyonu düşürür. Sakinleştirici etkisi ile uykusuzluk çekenler için faydalıdır. Vücuttaki zararlı maddelerin atılmasınayardımcı olur. Dalak ve karaciğer yetmezliğine karşı etkilidir.

Başı ağrıyana nane
Dünyada 30 türü bulunan nane, iştah açar. Stresten arındırıp vücuda rahatlık verir. Baş ağrısına iyi gelir. Spazm ve kalp çarpıntısı riskini azaltır. Ateşi düşürür. Sindirim sistemi ve mide için çok faydalıdır. Sindirimi kolaylaştırır. Sinirsel iktidarsızlığa iyi gelir.

Çatlaklara ceviz yaprağı
Ceviz, mucize besin olarak kabul ediliyor. Yaprakları ve kabukları ile hazırlanan ilaçlar kanı temizliyor, kansızlığı gideriyor. Verem ve şeker hastalığında tedavi edici olarak kullanılıyor. El ve ayak sertleşmeleri ile deri çatlaklarına fayda sağlıyor.

Diyabete kuşkonmaz
Vücut direncini artan kuşkonmaz, gözlere de kuvvet verir. Cinsel isteği arttırır. Kan dolaşımını hızlandırır ve kanı temizler. Bağırsakları yumuşatır, sindirimi kolaylaştırır. İdrar yollarında da faydalıdır. Kandaki insülin miktarını ayarlamaya yardımcı olduğundan şeker hastalarına da tavsiye edilir.