Gözün nuru kayısı

Genç yaşlı herkes göz hastalıklarıyla karşı karşıya kalıyor. Küçük yaştan itibaren iyi bakılması gereken gözler için en iyi gıda takviyeleri ise kayısı, havuç ve balık

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Haziran 2013 Güncelleme 16 Haziran 2013, 00:00
Gözün nuru kayısı

İÇİNDEKİLER

Gözde meydana gelen hastalık ve rahatsızlıklar hayatımızı oldukça sınırlayan sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle, göz sağlığını korumak ve sağlığı bozulan gözlere de tekrar eski sağlığını geri kazandırmaya çalışmak önemlidir. Bazı besinler göz sağlığını korurlar. İşte gözümüzün nuru besinler...
Balık: Göze ve özellikle de göz kuruluğuna iyi gelen balıklar arasında ilk sırayı ton balığı bulunuyor.
Gül: Gülyağının antiseptik (mikrop öldürücü) etkisi vardır. Göz kanlanmaları ve göz nezlesinde etkilidir.
Havuç: Havuçtaki Beta- Karoten de gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.
Ispanak: Lutein ve zeaxanthin sağlıklı hücreleri koruyan ve hücrelerin bakımını yapan antioksidanlardır. Bunlar gözünüzde güneş gözlüğü gibi görev yapar ve zararlı mavi dalgaları filtreler.
Kayısı: Görmenize büyük katkı sağlar. Karotenden elde edilen A vitamini gözün lensleri de dahil hücre ve dokuları hasara karşı dirençli hale getirir.
Buğday Ruşeymi: Buğdayın en değerli kısmıdır. Özünde bulunan E vitamini katarakt riskini azaltır.