Domates zehri atar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Haziran 2013 Güncelleme 15 Haziran 2013, 00:00
Domates zehri atar

İÇİNDEKİLER

Domates özellikle lif açısından zengin kabuklarıyla yenilince sindirimi kolaylaştırır. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kabızlığı giderir. İyi bir idrar söktürücüdür ve vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Prostata da iyi gelir.

Cilt maskesi ıspanak
Ispanağı kaynatıp suyunu içmek vücuda kuvvet ve dinçlik verir. Cilt bakımı için de kullanılır. Ispanak kaynamış süte batırılıp yüze ve boyna maske yapılır. Bu maske sivilcelere karşı da yararlıdır. Romatizma, gut, eklem iltihabı ve böbrek taşı olanlara tavsiye edilmez.

Egzamaya karşı muz
Muz taze olarak yenmesinin yanında, yüz ve cilt bakımında da sıklıkla kullanılır. Limon suyu ile merhem haline getirilip egzama üzerine sürülürse faydası görülür. Mideyi güçlendirir ve ülser ile gastrit rahatsızlığı olanlara çok iyi gelir. Kabızlığı giderir.

Bebeklere mercanköşk
Baharat olarak kullanılan mercanköşkün çiçekli kısımları kurutulup çayı da demlenebilir. Özellikle merhem olarak bebeklerdeki gaz ve soğuk algınlığı şikayetlerine karşı faydalıdır. Antiseptik, uyarıcı, ve spazm çözücü etkilere sahiptir.

Kansere kara lahana
Kara lahana, cilt, diş ve kemik dokularının sağlamlığını arttırır. Vücuttaki zehirli maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Kansere karşı çok iyi bir koruyucudur. Astım, romatizma, sarılık ve safra kesesi hastalıklarında faydalıdır. Şekeri de düşürür.

Koruk kabızlığı giderir
Koruğun şerbeti yapılabilir. Olgunlaşmamış, ham üzümlerin sıkılmasıyla elde edilen "koruk suyu" özellikle salatalara ekşi bir tat vermek için, limon gibi kullanılmaktadır. Çok kullanmamak şartıyla kabızlığı gidermekte etkilidir. Göz ağrılarını da dindirir.

Kalp hastasına marrup
Marrup ateşi düşürür. İştah açıcı etkileri ile iştahsızlığı gidermeye yardımcı olur. Sindirim sistemi, mide, bağırsak ve mesane rahatsızlıklarına iyi gelir. Safrayı arttırır. Kalp hastalıklarında faydalıdır. Hepatite karşı da faydalıdır.

Kansızlık için yerelması
Yer altında yetişen şifa deposu yer elması, diyet yapanların tercih edebileceği düşük kalorili bir sebzedir. Cildi güzelleştirir, cinsel gücü arttırır. Basur memelerine faydalıdır. Vücut direncini artırır. Kabızlığı giderir, idrar söktürür. Kansızlığa iyi gelir. Romatizma, nikris ve mafsal ağrılarında şikayetleri azaltır.

Çarpıntılara çıfıt otu
Yaprakları geniş, çiçekleri küçük ve sarı renklidir. Acıdır ve kullanırken, tavsiye edilen dozu aşmamak gerekir. Kalp çarpıntılarını giderir. Zeytinyağı ile kavrulduktan sonra çıbanların üstüne konulursa adeta şifa olur. Mide ağrısını alır.