Böbrek ağrısını hafifletir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2013 Güncelleme 23 Mayıs 2013, 00:00
Böbrek ağrısını hafifletir

İÇİNDEKİLER

Antepfıstığı vücuda enerji verir. Yorgunluğu giderir. Bedeni ve zihni kuvvetlendirir. Cinsel gücü arttırır. Karaciğerin ve bağırsakların düzenli çalışmasına faydalıdır. Böbrek ağrılarını hafifletir. Kalp hastalıkları riskini azaltır. Hastalarda iyileşmeyi hızlandırır. Öksürüğü hafifletir.

Saçlara defne yağı
Defne yaprakları mikrop öldürücüdür. Ateşi düşürür. Terletir ve vücuda rahatlık verir. İştah açar. Sinir ağrılarını dindirir. Nefes darlığı, karın ağrısı, öksürüğe karşı faydalıdır. Defne yağı romatizma ağrılarını dindirir ve saç dökülmelerini önler.

Dağ çiçeği mikrop kırar
Dağçiçeği içeriğinde flavonlar, uçucu yağ ve çeşitli kimyasallar bulunmaktadır. İştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Sinirleri rahatlatır. Uyarıcı ve kuvvet vericidir. Mikrop öldürücü ve antioksidan etkilere sahiptir. Mide ağrılarını azaltır ve gaz söktürür. İdrar arttırıcıdır.

İltihaplara ayı üzümü
Ayı üzümü, Trabzon çayı olarak da bilinir. İçerisinde çeşitli organik asitler, tanen ve arbutin bulunur. İdrar yollarındaki mikropları öldürerek başta mesane ve böbrek iltihapları olmak üzere idrar yolu hastalıklarına karşı faydalı

Keskin göz için ahlat
Ahlat dikenli bir ağaç olup meyveleri şifa olarak kullanılır ve yenilir. Astım şikâyetleri olanlara faydalıdır ve hastalığı geçirir. Suyu içildiğinde kan akmasını sağlar. Diş etleri yaralarına iyi gelir. Gözdeki sivilcelere iyi gelir. Göze keskinlik verir.

Sinir zayıflığına dere otu
Dere otunun içinde sabit ve uçucu yağlar, tanen, pektin, reçine vardır. Sinir zayıflığını giderir ve uyku verir. Aybaşı kanamalarını kolaylaştırır. Basura karşı da faydalıdır. Ayrıca, çocuklardaki hazımsızlıktan kaynaklanan şişkinlikleri ve gaz şikayetlerini azaltır. Midenin çalışmasını düzenleyerek hazmı kolaylaştırır.

Ağrı kesici zambak
Zambaktan elde edilen zambak yağı, başta kırışıklıkları gidermek olmak üzere, cilt bakımı için kullanılır. Başta diş ağrıları ve adet sancıları olmak üzere ağrıları giderici özelliği ile ağrı kesici olarak kullanılır. Diş iltihaplarında faydalıdır.

Romatizmaya acı biber
Acı biber, iştah açar. Akciğerleri temizler ve balgam söktürür. Eklem iltihaplanması, diş ve boğaz ağrıları, sindirim sistemi bozuklukları, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda faydalıdır. Özellikle romatizmaya iyi gelir. Cinsel arzuyu arttırır. Kırmızı biber, insanı ferehlatır ve nefes yollarını açar.

Kalp ilacı kuru erik
Kuru erik bol miktarda B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitamini içerir. Bağırsakları çalıştırıcı etkisi bilinmektedir. İçerdiği zengin mineraller nedeniyle, tansiyon, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastaları ile tuzsuz rejim yapanlara önerilir. Kalp hastalıklarına yakalanma ve kriz riskini azaltıcı etkisi bulunur.