Avokado cildi güzelleştirir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mayıs 2013 Güncelleme 04 Mayıs 2013, 00:00
Avokado cildi güzelleştirir

İÇİNDEKİLER

Avokado, yağı ve suyu hücrelerin yenilenmesine yardımcı olduğu için kozmetik alanında cilt kremi, losyon ve güneş yağlarında kullanılır. Cildi korur ve besler. Özellikle kuru, yıpranmış ve yaşlanmış derilerin yenilenmesine ve güçlenmesine yardımcı olur.

İshale karşı aylandız
Aylandız ağacının yaprakları kaynatılarak kullanılır. Çayı, özellikle ishal ve kanlı ishalde kabız edici etkisi için kullanılır. Spazm çözücüdür. Ateş düşürücü ve kusturucu etkiye sahiptir. Fazla kullanıldığında zehirlenmelere neden olabilir.

İltihaplara kayışkıran
Kayışkıran otunun kökleri dilimlenerek ya da bütün olarak kurutulduktan sonra kaynar suda demlenerek çay gibi içilir. Böbrek ve mesane iltihaplarını giderir, taş düşürmeye yardımcı olur. Mikrop öldürücü etkileri ile ağız, dişeti ve boğaz iltihapları ile yaralara karşı faydalıdır.

Romatizmaya ayak otu
Ayak otu 1 metre kadar boyunda, ince, otsu bir bitkidir. Toplanıp kurutulduktan sonra suda kaynatılarak kullanılır. En önemli etkisi romatizma ağrılarını azaltmasıdır. Ayrıca, kanı temizleyici, terletici ve idrar söktürücü etkilere sahiptir.

Karaciğer için zerdeçal
Zerdeçalın kullanılan kısımları meyveleridir. Sinirleri uyarır. Vücuda ferahlık ve rahatlık verir. İltihap gidericidir. Karaciğer hastalıkları, sarılık ve vereme karşı faydalıdır. Vücutta biriken zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.

Madımak şeker düşürür
Madımak otunun taze yaprakları salata olarak yenebileceği ya da bitki kurutulduktan sonra kaynamış suda demlenerek çayı hazırlanabilir. Kan şekerini düşürerek şeker hastalarına iyi gelir. Doğal antioksidan ve bitkisel bir antibiyotiktir.

Böbrekler için muz
Muz özellikle mideye çok faydalıdır. Mideyi güçlendirir ve koruyucu etkilerinden dolayı, ülser ve gastrit rahatsızlığı olanlara çok iyi gelir. Kabızlığı giderir. Böbrek iltihabı ve bağırsak hastalıklarında da yararlıdır. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.

Boğazlara aslanağzı
Aslanağzı çiçeği farklı renklerde koksuz çiçekler açan ve daha çok süs bitkisi olarak kullanılan, 30-40 cm boylarında, otsu, güzel bir bitkidir. Balgam söktürücü etkiye sahiptir. Bu etkisi ile solunum yolu rahatsızlıkları, boğaz enfeksiyonları ve bronşit gibi hastalıklara karşı faydalıdır.

Astıma karşı keraviye
Keraviyenin kurutulmuş ve taze meyvelerinden elde edilen yağı kullanılır. İdrar söktürür ve özellikle yağlı besinlerin sindirimini kolaylaştırır. Anne sütünü arttırır. Astım gibi solunum sistemi rahatsızlıklarında da faydalıdır.