Mevsimi geldi, manav tezgahları yeşillendi. Aşerenin, canı sıkılanın meyvesi olan erik, yine midelerimize yerleşti. İşte tadıyla cezbettiren, rengiyle huzur veren eriğin faydaları saymakla bitmiyor. Karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastalıkları ile sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelen erik, vatandaşın özel hayatını da şenlendiriyor. İçinde bol miktarda C ve E vitamini bulunan erik, adeta doğal afrodizyak etkisine sahip. Erikte minerallerin yanı sıra beta karoten de bulunuyor. Vitamin ve mineral açısından zengin olarak erik, özellikle erkeklerde cinsel gücü arttırıyor.
'ASLA TUZLAMAYIN' Ancak uzmanlar bir konuda uyarıyor: Eriği kesinlikle tuzla yemeyin. Uzmanlar "Eriğin tuzlanarak yenmesi, vücuda gereksiz tuz alınmasını sağlıyor. Gereksiz tuz kullanımı, özellikle böbrek ve yüksen tansiyon rahatsızlıklarına yol açıyor" diyor.