Gribi kovun!
Herkesin elinde mendille dolaştığı şu günlerde; C vitamini takviyesi yapmak, çiğ olarak sarımsak yemek bir nebze de olsa nezle-grip ikilisine karşı koruma sağlıyor
ÇOCUKLAR DAHA DUYARLI
Çocuklar erişkinlere oranla nezleye daha duyarlıdır. Tedavisinde burnu tuzlu suyla yıkama ve C vitamini alınması dışında yapılabilecek çok fazla bir şey yoktur. Hastalıktan korunmak için yapılacak tek şey, nezleli kişilerden uzak durmaktır. Gribe gelince, nezle gibi bulaşıcı bir virüs enfeksiyonu olmakla birlikte ona nazaran çok daha ağır seyreden bir hastalıktır. Grip, sisli, kapalı, yağışlı geçen günlerden sonra artış gösterir. Okul, kışla, fabrika, hapishane, bakımevi gibi toplu yaşanılan yerlerde bulaşma kolay olduğundan hızlı bir şekilde yayılır.
ÇİĞ OLARAK TÜKETİN
Gripte aşının da yüksek oranda koruyuculuğu olduğu görülmüştür. Nezle-gripten korunmak için beslenmeye de dikkat etmek gerekir. Özellikle sarımsak tüketimine ağırlık verilmeli. Grip virüslerinin vücutta çoğalmasını engelleyen maddeleri bol miktarda içerdiği için sarımsağı hastalığa yakalanmadan önce ve çiğ yemeli.
KORUYUCU ÖNLEMLER
Enfeksiyonun çok olduğu zamanlarda ara öğünlerde 1 kivi+10 fındık yiyin.
Salatalara bir demet maydanoz doğrayın.
Bütün besin gruplarını içeren, yeterli ve dengeli bir beslenme planını uygulayın.
Her gün sebze ve meyve tüketmeye özen gösterin.
Bol sıvı alın.
Bitki çaylarından, özellikle ekinezyadan destek alabilirsiniz.
Sigarayı bırakın.
Nezle ve grip olan kişilerden uzak durun.
Ellerinizi sık sık yıkayın. Nezle ve grip mikropları telefon, kapı tutamakları ve paradan kolayca bulaşabilir.
Grip aşısı yaptırın. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ NASIL GÜÇLENİR?
Keten tohumunu yemeklerinizde kullanın.
Limon tüketimini artırın.
Yeşil çay ve ısırgan çayı gibi bitkisel çayları tüketin.
Meyvelerden mandalina, kivi ve portakal, sebzelerden brokoli, brüksellahanası, ıspanak gibi yeşil yapraklıların tüketimini artırın.
Her gün 2 ceviz, 5 badem veya fındık yiyin.
Beslenmenizde kuru meyvelere yer verin. KORUMA KALKANI SARIMSAK
Grip virüslerinin vücutta çoğalmasını engelleyen maddeleri bol miktarda içeren sarmısağın, hastalığa yakalanmadan önce ve çiğ olarak yenmesi gerekiyor. Sarmısağın sürekli kullanımı kişiyi kalp hastalıklarından koruyor. Sarmısak iyi huylu (HDL) kolesterolü yükseltirken, kötü huylu (LDL) kolesterolü ve trigliseritleri düşürüyor. Ayrıca tansiyonu düşürmek için kullanılıyor. Araştırmalar bağışıklık sistemini güçlendiren sarmısağın çeşitli mikroorganizmalara karşı etkili olduğunu da ortaya koyuyor. Sarmısakta sıtma ve kansere karşı savaşta önemli rol oynayan bileşikler olduğu ortaya çıktı. Bileşiklerin antiviral, antibakteriyel özellik taşıdığı belirlendi.
HER DERDE DEVA
Tansiyonu düşürür, kansere karşı korur
Sarmısağın bileşiminde şekerler, vitaminler (A, B, C), kükürtlü bir uçucu yağ ve bol allil sülfür bulunur. Kokusu ve tadı bundan ileri gelir.
Antiseptik, iştah açıcı, tansiyon düşürücü, solucan düşürücü, kan temizleyici etkileri vardır.
Bakteriler üzerinde üremeyi azaltıcı ve öldürücü etkisi vardır.
Hemoroide faydalıdır. Bronşit, astım, varis, siyatik ve romatizma ilacıdır. Kansere karşı üstün bir koruyucudur. YARIN: Selülitle baş etmenin yolları
TAYLAN KÜMELİ