Bakla öksürüğü keser

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2013 Güncelleme 07 Nisan 2013, 00:00
Bakla öksürüğü keser

İÇİNDEKİLER

Kuru bakla idrar yollarını temizler. Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumu ve taşını döker. Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir. Ama şekeri yükseltir, diyabetlere önerilmez.

Itır çiçeği akneyi giderir
Itır çiçeği uçucu yağ, şeker ve tanen içerir. Kanı temizler. Sakinleştiricidir. Boğaz ağrılarını dindirir. Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Nıkriste faydalıdır. Ciltteki yanıkları, egzama ve akne şikayetlerini giderir ve cildi güzelleştirir. Bağırsak parazitlerini düşürmeye yardımcı olur.

Huş çayı cilde iyi gelir
Huş ağacının yaprakları kurutulup üzerine sıcak su dökülerek çayı yapılır. Bu çay vücutta biriken fazla suyu ve tuzu boşaltarak vücudun su tutmasına bağlı şişmanlamayı önler. Sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarında da faydalıdır.

Solunum için vanilya
Çok az yağ içeren vanilyada hiç kolesterol yoktur, fakat şeker oranı yüksektir. Bu nedenle diyabet hastaları uzak durmalıdır. Sinirleri yatıştırır ve bunalımı gidermeye yardımcı olur. Ateşi düşürür. Solunum yollarını temizler ve öksürüğü kesmeye yardımcı olur.

Diyabet ilacı mahlep
Mahlep ağacının tohumu kumarin, silisilik asit ve prusik asit içerir. İdrar ve balgam söktürücüdür. Nefes darlığı ve sıtmaya karşı faydalıdır. Ağrı kesicidir. Vücuda kuvvet verir ve cinsel isteği arttırır. Şeker hastalarına ve prostat şikayeti olanlara iyi gelir

Ayı üzümü kalbi korur
Ayı üzümü, Trabzon çayı olarak da bilinir. Mesane ile böbrek iltihapları ve idrar yolu hastalıklarına karşı faydalı olur. Aynı zamanda kabız edicidir. Gece altını ıslatmayı önlemeye yardımcı olur. Kanı temizler. Kolesterolü düşürür ve kalp krizi riskini azaltır.

Öksürüğe karahalile
Bir Hint bitkisi olan karahalile ishali keser. Basur kanamalarını ve şikayetlerini giderir. Başta mide ve bağırsaklar olmak üzere sindirim sistemindeki yara ve kanamalara iyi geldiği için ülserlilere faydalıdır. Kronik öksürük ve astım şikayetlerini azaltır.

Bronşite karşı badem
Bademin içinde bol miktarda E Vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor bulunmaktadır. Vücuda, beyne ve göze kuvvet verir. Baş ve böbrek ağrılarını hafifletir. Soğuk algınlığı ve bronşite iyi gelir. Badem yağı ise hassas ve kuru ciltlere sürülürse cildi besler ve pürüzleri giderir.

Böbreğe mısır püskülü
Çok iyi bir enerji kaynağı olan mısır vücuda ve zihne enerji verir. Göz ve diş sağlığı için faydalı bir besin olan mısır böbreklere de yararlıdır. Mısır püskülü ise tam bir potasyum deposudur. İdrar söktürür ve idrar yollarını temizler. Böbrek kumlarını ve taşlarını düşürmeye yardımcı olur.