Romatizmaya melek otu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2013 Güncelleme 07 Şubat 2013, 00:00
Romatizmaya melek otu

İÇİNDEKİLER

Melek otu iştah açıcıdır. Sinirleri rahatlatıcı ve spazm çözücüdür. Bu etkileri ile cinsel soğukluk, ağrılı adet şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur. Astım ve bronşitte faydalıdır. İshali keser. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Melekotu yağı romatizma ağrılarını kesici etkiler gösterir.

Karaciğer için zerdeçal
Zerdeçalın kullanılan kısımları meyveleridir. Sinirleri uyarır. Karaciğer hastalıkları, sarılık ve vereme karşı faydalıdır. Vücutta biriken zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Soğuk algınlığı ve astımda faydalıdır. Vücudu rahatlatır.

Antibiyotik madımak
Madımak otunun taze yaprakları salata olarak yenebileceği gibi bitki kurutulduktan sonra kaynamış suda demlenerek çayı da hazırlanabilir. Kan şekerini düşürerek şeker hastalarına iyi gelir. İdrar arttırıcı ve idrar söktürücüdür. Antioksidan ve bitkisel bir antibiyotiktir.

Gıvışkan idrar söktürür
Gıvışkan otu 1 metre boylarında, beyaz çiçekler açan, otsu bir bitkidir. Saponinler, organik asitler, flavon ve glikozid içerir. Bitki bütün olarak kurutulduktan sonra sıcak suda demlenmek suretiyle çayı kullanılır. İdrar söktürür ve idrar yolu hastalıklarına iyi gelir.

Cildin ilacı sığla yağı
Sığla yağı yatıştırıcı özelliği nedeniyle özellikle romatizma ağrılarını azaltmakta etkilidir. Mikrop öldürücü etkisi ile uyuz ve mantar gibi deri hastalıklarında faydalıdır. Cildi yumuşatır ve rahatlatır. Deride üzerindeki yaraların iyileşmesini de hızlandırır.

Soğuklara hüsnüyusuf
Hüsnüyusuf çiçeği kurutulup kaynamış suda demlenerek çayı hazırlanır ve içilir. İktidarsızlıkta faydalıdır. Soğuk algınlığı, grip ve mide üşütmesinden kaynaklanan şikayetleri azaltır. İdrar söktürür. Merhemi bazı cilt hastalıklarına karşı da faydalı olmaktadır.

Afrodizyak horasani
Horasani, çiçekleri tomurcuk halindeyken toplandıktan sonra suda kaynatılarak ya da toz haline getirilip bal ile karıştırılarak kullanılır. Zindelik verir ve cinsel isteği arttırır. Saç dökülmesini azaltır. Zehirli olduğu için mutlaka hekim kontrolünde alınmalıdır.

Arpacığa kadın tuzluğu
Kadın tuzluğu, kökleri kurutulduktan sonra suda demlenerek ya da meyveleri taze olarak kullanılır. Mikrop öldürücü etkileri ile özellikle göz çevresinde görülen arpacık gibi şikayetlerde faydalıdır. Safrayı arttırır. Ateş düşürücüdür. Damar daraltır ve kanamayı azaltır.

Nefes darlığına karayemiş
Karayemiş sinirleri yatıştırır ve kalp çarpıntısını giderir. Bronşitte faydalıdır. Nefes darlığını giderir ve öksürüğü keser. Karın ağrısı ve bulantılara karşı faydalıdır. Antioksidan etkileri ile yaşlanmayı geciktirir. Cilt hastalıkları, kanser, Alzheimer ve şeker hastalığına karşı koruyucudur.