Kıllı turizm

100 bin yabancı estetik için Türkiye'yi seçti. Arapların yanı sıra Avrupalıların da güzellik adresi İstanbul olurken en çok sakal, saç, bıyık, kirpik ve kaş operasyonu yapıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ocak 2013 Güncelleme 21 Ocak 2013, 01:44
Kıllı turizm

İÇİNDEKİLER

2012'de Türkiye'ye sağlık turizmi için 200 binden fazla turist geldi. Bu sayının yarısı ise estetik operasyon geçirdi. Türkiye'ye estetik için gelenlerinin çoğunluğu ise Suudi Arabistan, Dubai, Irak, İran, Rusya, İtalya, Almanya ve Fransa'dan oldu. Özellikle Arap dünyasının estetik için akın ettiği Türkiye'deki merkezler ucuzlukları ve kaliteleriyle Avrupalı turistin de dikkatini çekti. Gelen turistlerden erkekler saç, bıyık, sakal, favori ekimi yaptırırken; kadınların ilk tercihleri ise kirpik ve kaş oldu.

BIYIK MERKEZİ İSTANBUL
Yabancıların bıyık ve sakal ekim için İstanbul'a akması, Fransız Le Monde gazetesinin de dikkati çekti. Gazete İstanbul'u "İslam dünyasının bıyık merkezi" ilan etti. Gazetede yer alan haberde, yılda 50 bin Arap turistin bıyık veya sakal ekimi için Türkiye'ye geldiği bilgisi yer aldı. Ünlü gazete Arapların yanı sıra Avrupalıların da estetik tercihinin Türkiye olduğunu belirtti. Haberde estetik cerrahi alanında uzmanlaşmış özel hastanelerin de kıl ekimi olanağı sunduklarına dikkat çekildi.

Le Monde, Türkçe'deki "bıyıksız insan balkonsuz eve benzer" deyimine de vurgu yaptığı haberinde Türkiye'deki bıyığın "kendi kodları" bulunduğunu belirterek solcular, dindarlar ve milliyetçilerin kullandıkları farklı tür bıyıkları da okuyucuları için tarif etti. Haberde erkeklerin bıyık, sakal, saç ve favori ekimi yaptırdıklarını, kadınların ise daha çok kaş ve kirpik konusunda bıçak altına yattığı yazıldı. Saç, bıyık, sakal, kaş, kirpik gibi değişen kıl estetiğinin 2 bin ile 16 bin euro arasına mal olduğunu belirten gazete, "Gerçek şu ki ülkenin, yurt dışında ya da Türkiye'de yetiştirilmiş, çok yetenekli doktorları var" diye yazdı.

Deniz İYİDOĞAN