Patates mucizesi

Kimya mühendisi Şems Arslan, yaptığı kürlerle hem şifa dağıtıyor hem de güzelliklere güzellik katıyor. Patatesle, mucize yaratıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ocak 2013 Güncelleme 17 Ocak 2013, 10:49
Patates mucizesi

İÇİNDEKİLER

İran asıllı Şems Arslan 16 yıldır Türk kadınlarını güzelleştiriyor. İçeriği tamamen doğal gıdalardan oluşan ve el yapımı kürleri ile bakımlı bayanların ilgisini çekiyor. Sadece bakım kürleriyle yetinmeyen Arslan, aynı zamanda iyileştiriyor. Yüksek ateşe, astıma, öksürüğe ve eklem ağrılarına iyi gelecek reçeteleri paylaşan Arslan, bunları tamamen evlerde bulunan sebze, meyve ve baharatlardan yapıyor. Tamamen doğal ve zararsız tarifleri, her yaştan insana hitap ediyor. Birçok sağlık programına konuk olan Arslan, son zamanlarda havaların dengesizliği yüzünden yaşanan sağlık sorunlarını dikkat çekiyor ve iki öneri sunuyor.

YÜKSEK ATEŞ SORUN DEĞİL
Arslan, yüksek ateşin ve şiddetli öksürüğün reçetesine patatesi yazdı. Çocuklarında yüksek ateş sorunu yaşayan ailelere öneri: "Çiğ rendelenmiş 2 adet patatese 1 tatlı kaşağı elma sirkesi koyun. Daha sonra tülbentin üstüne sürüp alın ve şakak bölgesine koyun. 30 dakika hastanın alnında bekletin."

GÜZELLİK SIRRI
Cilt lekelerinden şikayetçi olan kadınlara öneri: "1 adet kabuklu haşlanmış patatese 2 yemek kaşığı süt ve 1 adet pişmiş kestane katıp püre haline getirin. 1 yemek kaşağı kaymak ekledikten sonra karışımı yüzünüze sürün ve 15 dakika sonra yıkayın. Cildinizin tap taze olduğunu göreceksiniz."

Elçin ÇAMKAYA