Doğal yakıcılar

Zayıflamanın sırrı doğada gizli. Yağ yakan bazı gıdalar fit görünmek isteyenlerin imdadına koşuyor. Dr. Ayça Kaya, yakıcı gıdaları

takvim.com.tr
takvim.com.tr GAZETE
Doğal yakıcılar
YAĞ ERİTEN GIDALAR
Yeşil Çay: Düzenli yeşil çay içenler, içmeyenlere göre % 45 daha yavaş kilo alıyor. Yeşil çay kilo almayı yavaşlatıyor. Her gün en az 1 fincan yeşil çay tüketilmeli.

Kırmızı biber: Acı kırmızı biberin içindeki 'capsaicin' maddesi metabolizmayı hızlandırıyor. Midede bir sorun yoksa yemeklere mümkün olduğu kadar kırmızı biber eklenmeli.

C vitamini; kivi: C vitamininin yağ yıkım metabolizmasını hızlandırdığı bilimsel olarak kanıtlandı. Kivi C vitamin bakımından en zengin gıdadır. 100 gram kivide 400 miligrama C vitamin bulunuyor.

Yağsız yoğurt: Günde 3 öğün yağsız yoğurt yemek, vücudun hızlayağ yakmasına yardımcı olur. Bel ve göbek yağlarının erimesinde etkilidir.

Su: Dolaşımı hızlandıran su, yağ yakımını da kolaylaştırıyor. Bu yüzden, günde en az 2.5 litre su için.

TOK TUTAN GIDALAR
Yulaf kepeği: Son yıllarda adı çok sık duyulan yulaf kepeği insanı uzun süre tok tutuyor. İştah ataklarını önlüyor. Bağırsakların çalışmasında etkili oluyor. Kabızlığı engelliyor.

Brokoli: Bilim dünyasının fikir birliği sağladığı bir besin; kanser savaşçısı brokoli. Brokolinin Buharda haşlanıp, küçük parçalara bölünüp, üzerine limon, çok az zeytinyağı ve baharatla yenmesi öneriliyor.

Kabak: Yeşil kabak ve balkabağı yüksek lif içeriği sayesinde tok tutanlar listesinin gözdesi! Yeşil kabak idrar söktürüyor, kabızlığı gideriyor.

Sütlü kahve: Yağsız sütle yapılan hazır kahve, ara öğünlerde uzun süre tokluk hissi veriyor.

Hayvansal protein: Her türlü hayvansal protein metabolizmayı çalıştırarak yağları yaktırır. Aynı zamanda tok tutar.


LAHANA MUCİZESİ
Beyaz lahana; düşük kalorisi ve yüksek lif içeriğiyle tok tutan gıdalar arasında yer alıyor. Zayıflamaya karar verenler pazardan aldıkları taze lahanayı özellikle tüketmeli, "Kilomdan memnunum" diyenler haftada bir gün mutlaka yemeli.