Öksürüğe laden otu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ocak 2013 Güncelleme 02 Ocak 2013, 02:43
Öksürüğe laden otu

İÇİNDEKİLER

Laden otunun yaprakları kaynatılmış suda demlenerek çayı yapılabilir. Alerjiye ve cilt hastalıklarına karşı haricen de kullanılabilir. Balgam söktürücüdür. Öksürüğe ve solunum yolu şikayetlerine iyi gelir.

Romatizmaya yavşan otu
Yavşan otu, ısırgan otuyla birlikte egzamaya karşı oldukça faydalıdır. Romatizma ve yara şikayetlerinde lapa haline getirilip uygulanır. Göğüs hastalıkları, nezle ve bronşite çok iyi gelir. Sindirimi kolaylaştırır. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarında çok faydalıdır.

Basur ilacı hevhulma
Hevhulma bitkisinin çiçekli dalları kurutulduktan sonra suyla lapa haline getirilerek basura karşı haricen kullanılır. Bitki taze yapraklarıyla birlikte sebze olarak da tüketilebilir. Bakterileri öldürücü, kanamayı durdurucu ve idrar söktürücüdür. Kabızlığı giderir.

Stresin ilacı oğul otu
Stresi azaltmakta oldukça etkili bir bitki olan oğul otu sinirleri yatıştırarak migren, baş ağrısı, kulak çınlaması, baş dönmesi, uykusuzluk, sara ve sinir krizlerinde faydalı olur. İnsanı ferahlatarak depresyon, melankoli, huzursuzluk ve iç sıkıntısını giderir.

Limon otu sakinleştirir
Limon otu soğuk algınlığı, bronşit ve öksürükte faydalıdır. Adet düzenleyici etkilere sahiptir. Sinirsel baş ağrısı, migren ve uykusuzluk şikayetlerini azaltır. Depresyon şikayetlerini gideren bitkisel bir antidepresandır. Spazmları gidermeye yardımcı olur.

Köpek dili kas gevşetir
Köpek dili bitkisinin kurutulan kökleri kaynatılıp bal ile tatlandırılarak içilebileceği gibi yaprakları da salata olarak tüketilebilir. Mikrop öldürücü ve iyileşmeyi hızlandırıcı etkilere sahiptir. Saç dökülmesini azaltır. Kasları gevşetici etkileri ile kas ağrılarını azaltır.