İşte kanserin ilacı!

Ginseng saponinler, B1, B2 ve D vitaminleri, uçucu yağ, glikozitler, fosfat ve organik asitler içerir. Kansere karşı koruyucu etki gösterir.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Aralık 2012 Güncelleme 06 Aralık 2012, 04:09
İşte kanserin ilacı!

İÇİNDEKİLER

NEZLEYE EBEGÜMECİ
Ebegümecinin yaprakları sebze olarak, çiçekleri de ilaç olarak kullanılır. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Ateş düşürücüdür. Nezle ve bronşite iyi gelir. Burun kanamasını keser; burun tıkanıklığını giderir. Nefes darlığında faydalıdır. Ses kısıklığını, boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir.

KANSER İLACI GİNSENG
Ginseng saponinler, B1, B2 ve D vitaminleri, uçucu yağ, glikozitler, fosfat ve organik asitler içerir. Erkeklerde cinsel gücü ve sperm sayısını arttırır. Kansere karşı da koruyucu etki gösterir. Tümörlü hücrelerin gelişimini yavaşlatır, hatta bazen tamamen durdurabilir.

PROSTATA BALLIBABA
Ballıbaba
adını çiçeklerinin tadından almıştır. İçerisinde saponin, flavon, müsilaj, tanen ve histamin bulunur. İdrar yolu hastalıklarına karşı etkilidir. Kabakulak, mayasıl, kanlı basur ve varise karşı faydalıdır. Kadınlarda rahim akıntılarını, erkeklerde ise prostat şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur.

ANTİBİYOTİK KEFİR
Mucizevi içecek kefir muhteşem bir probiyotik kaynağı olarak bilinir. Yüzyıllardır kullanılan kefir tüm alerjilere karşı en kuvvetli iyileştiricidir. Hiçbir yan etkisi bulunmayan güçlü bir antibiyotiktir. Bağırsak yolunu temizler. Bağırsak sendromuna iyi gelir. Sindirimi kolaylaştırır ve kolon kanserini tedavi eder.

MİDE DOSTU PAPAYA
Papaya meyvesi; demir, kalsiyum, potasyum, fosfor mineralleri ve karoten açısından oldukça zengindir. Sindirim sistemi için çok faydalıdır. Hazmı kolaylaştırır, yemek sonrası gaz, şişkinlik, mide ekşimesini giderir. Ülser hastaları için ilaç gibidir. Fazla asit üretimini engeller.

ÖKSÜRÜĞE VANİLYA
Çok
az yağ içeren vanilyada hiç kolesterol yoktur, fakat şeker oranı yüksektir. Bu nedenle diyabet hastaları uzak durmalıdır. Ama vanilya cinsel gücü ve isteği arttırır. Sinirleri yatıştırır ve bunalımı gidermeye yardımcı olur. Ateşi düşürür. Hazmı kolaylaştırır. Solunum yollarını temizler ve öksürüğü kesmeye yardımcı olur.

ASTIM İÇİN ADA ÇAYI
Ülkemizde bolca yetişen ada çayı gaz söktürücü etkisi nedeniyle mide ve bağırsak gazlarını gidermede faydalıdır. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardım eder. Göğüs açıcı ve rahatlatıcı etkisi astım hastaları için yararlıdır. Sakinlik verir, çok sinirli ve gerginlik içinde olanlara faydalıdır.

SAFRAN YATIŞTIRIR
Değerli
bir bitki olan safran sinir zayıflığını giderir. Kokusu yatıştırıcı ve rahatlatıcıdır. Ateşi düşürür ve öksürüğü keser. Bu özelliği ile özellikle astım ve bronşitte faydalıdır. Safranın karaciğer hastalıklarında da faydası görülür. Uyarıcı etkisi ile cinsel isteği de arttırır.