Açık büfe tehlikesi
İftarda açık büfeden aşırı yemek yemek, sağlığın düşmanı... Bu tarz beslenme, oruçlularda kalp krizi riskini 2 kat artırıyor
SAHURA KALKIN
Sahur yapmak aç kalınan süreyi azaltması açısından çok önemlidir. Sahurda yavaş sindirilen ve besin değeri yüksek besinler tüketilmelidir. Proteinden zengin besinler, midenin boşalma süresini uzattığından acıkmayı geciktirir. Bu nedenle süt, yumurta, peynir vb. tüketmeli; bol posalı tam tahıl ürünleri tercih etmelidir.
ÖNCE ÇORBA SONRA SALATA
Yemeğinize çorbayla başlayın. En az 15-20 dakika sonra ana öğüne geçin.
Yemekler için daha küçük tabaklar seçin.
Her yemekten almaya çalışmaktan çok, dengeli bir öğün oluşturmaya çalışmalısınız.
Salatayı ana menüden önce tercih edin.
Kızartma, hamur işi, şekerli ve çok yağlı besinlerden uzak durun.
Tabağınıza az çeşit, besin değeri yüksek yiyecekler alın.
Hazmı kolay yiyecekler seçin.
Günde 1.5-2 litre su tüketin.
Gazlı içeceklerden kaçının.
Yemeğin hemen ardından tatlı tüketmeyin. Tatlı için ise sütlü tatlılar tercih edin.
İftardan sonra kısa süreli yürüyüşler yapmaya çalışın.