Doğanın mucizesi yanıbaşınızda

Saçınız mı dökülüyor, yoksa selülitiniz mi var? Bu sorunlar için güzellik merkezlerine para ödemeyin, çaresi doğada gizli...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2012 Güncelleme 01 Mayıs 2012, 03:08
Doğanın mucizesi yanıbaşınızda

İÇİNDEKİLER

Güneşin kendini göstermesiyle bir çok estetik sorun çözüme ulaşmayı bekliyor. Başta kadınların cilt sorunları olmak üzere tüylenme, vücut çatlakları ve sellülit gibi konularda arayışlar başlıyor. Kuşkusuz bu hareketlenme çoğu zaman bütçeleride zorluyor. Oysa doğanın 'gizemli sandığı' içinde öylesi bereketler barınıyor ki gerek kadınların gerekse erkeklerin her tür şikayetine çözüm reçetesini sunuyor.

'BİTKİLERİN ANASI'
İstanbul Bağdat Caddesi'ndeki bir uygulama merkezi, yaklaşık 30 yıldır, saçı olmayanlar için saç ve her türlü cilt sorunu için çözüm üretiyor. Ailesinden devraldığı doğal ecza geleneğini, uygulama merkezinde sürdüren Herbalist Hülya Leyla Çabuk, çoğu Karadeniz bölgesine has bitki köklerinden elde ettiği doğal ürünlerle, şifa dağıtıyor. Saç dökülmesinin yaşının da cinsiyetinin de olmadığını vurgulayan Çabuk, şöyle konuşuyor: "Asıl sorun saçın neden döküldüğünü bulmak. İlk adım bitki köklerinden yapılmış bir lapayla deriyi temizleyip gözenekleri açıyorum. Allah içinde kıl köklerinin bulunduğu deriyi yaratmış zaten, o deriyi temizleyip canlandırdıktan sonra oradan tekrar saç geliyor. 120 günde saç dökülmesi durduruluyor. Uygulamanın sonucunda saç çıkma oranı ise yüzde yüze yakın."

CİLDİNİZ YILDIZLAŞSIN
Püzürsüz bir cildin sırrının da doğada gizli olduğunu vurgulayan Hülya Leyla Çabuk, bunun için ise 'Yıldız çiçeğinden' faydalandığını söylüyor. Çabuk, güzellik iksirinin tarifini ise şöyle anlatıyor: "Bizim ismini Yıldız Çiçeği diye bildiğimiz bir bitki var. O çiçeğin suyunu çıkarıp, bir kaç bitki daha katarak Hindistan Cevizi sütü gibi bir sıvı elde ediyorum. İşte ondan elde ettiğim ürün gençlik sırrım. Özellikle güneşin kendini göstermesiyle hızla deformasyona uğrayan ciltlerde harikalar yaratıyor."

EPİLASYONA SON
Tüylenme kadınlar kadar erkeklerin de şikayeti. Yüz, boyun, kol, karın ve sırt bölgelerinde de yaşanan kozmetik olduğu kadar hormonal bir problem olan tüylenme için Ordu'nun mucize bitkisi kaldirit özel uygulama şekliyle kısa sürede şikayetleri ortadan kaldırıyor. Leyla Çabuk, "Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin verdiği rapora göre, kaldirit bitkisiyle yapılan karışım düzenli kullanım halinde ilk üç ayda, tüylerin yüzde 36'sı bütünüyle yok ediyor" dedi.

BAKANLIK ONAYLI
30 yıl boyunca binlerce kişiye şifa dağıtmaya devam eden Çabuk, Sağlık Bakanlığı'nın izin ve onayıyla bir üretim tesisi kurarak, bitkisel şifaya insanların kolay ulaşabilmesini sağladı.