Güzellik madeni
İçerdiği kükürt sayesinde saçınızdan tırnağınıza kadar tüm vücudunuzun güzelleşmesini sağlayan lahanayı sofranızdan eksik etmeyin
Lahana, genç kalmamızı destekleyen kükürtlü maddeler içerir. Lahana, akciğeri koruyan ve anti kanserojen özelliği olan kükürt bakımından zengin bir besindir. "Güzellik madeni" olarak da bilinen kükürt, cildin genç kalmasını sağlayan kolajen ve parlak saçlarla güçlü tırnaklar için çok önemli olan keratin içerir. Bunun yanı sıra lahanada bulunan bol miktardaki C vitamini, serbest radikallere karşı oldukça etkilidir. Ayrıca folik asit, kalsiyum ve potasyum içerir.
REZENE TOHUMLU LAHANA
MALZEMELER:
1 adet yeşil lahana
2 yemek kaşığı balzamik sirke
1 tatlı kaşığı rezene tohumu
Bir tutam acı pul biber
tuz
Biber HAZIRLANIŞI:
Lahanaları yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Derin bir tavaya balzamik sirkeyi dökün ve iyice ısındıktan sonra lahanayı, rezene tohumu, acı biberi, tuz ve biberi de ekleyin. Lahanalar yumuşayana kadar pişirin. Servise hazırdır.
BESİN ÖĞELERİ:
B3
C VİTAMİNİ
FOLİK ASİT
KALSİYUM
POTASYUM
KÜKÜRTKURTARICINIZ
DOMATES
Sofralarımızın vazgeçilmezlerinden olan domates, eşsiz bir anti kanserojendir. İçerdiği likopen sayesinde ciltteki kırışıklıklardan, kalp krizine kadar birçok hastalığın oluşumunu ortadan kaldırır. Yapılan araştırmalara göre, likopen, beta karotenin anti kanserojen özelliğinden iki kat daha fazla etki gücüne sahiptir. Domates, vücuttaki bağ dokuyu destekleyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren yüksek miktarda C vitamini içerir. İçeriğindeki demir, C vitaminin emilimini kolaylaştırıp; kansızlığı önler ve yorgunluğu da giderir.
BAHARATLI SEBZE KOKTEYLİ
MALZEMELER:
4 adet salkım domates
4 adet salatalık
8 adet yaprağı ile birlikte kereviz
Acı kırmızıbiber sosu,
İsteğe bağlı olarak kereviz tuzu
Birkaç parça buz. HAZIRLANIŞI:
Domates ve salatalıkları küp küp doğrayın. Kerevizi saplarından ayırın ve 4 adedini daha sonra süslemek için saklayın. Domateslerin, salatalığın ve kereviz saplarının, katı meyve sıkacağıyla suyunu çıkarın. Kereviz tuzunu ekleyin ve bardaklara aktarın. Acı kırmızıbiber sosunu ve buzu ekleyin ve hepsini karıştırın. Kereviz yapraklarıyla süsleyin.
BESİN ÖĞELERİ:
B3
C VE
E VİTAMİNİ
BETA KAROTEN
LİKOPEN
DEMİR
POTASYUM