Dizden çene yaptılar

Türk doktorlar dünya tıp literatürüne geçti. Kanser nedeniyle yüzünün yarısını kaybeden genç kadına dizinden alınan kemikle çene yapıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Kasım 2010 Güncelleme 23 Kasım 2010, 17:34
Dizden çene yaptılar

İÇİNDEKİLER

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünya literatürüne geçen bir ameliyata imza atıldı. İzmirli Fidan Battal, 33 yaşındayken kemik kanserine yakalandı. Genç kadın, Ege Üniversitesi'nde ameliyat olarak kanseri yendi.

KONUŞAMIYORDU

Hastalıktan kurtulduğuna sevinen Fidan, aynaya baktığında yüzünün yarısının olmadığını gördü. Kanser nedeniyle oluşan tümörü almak için yapılan operasyonda yüzünün yarısını ve yüz kasları olmadığı için de konuşma yeteneğini kaybetti. Aynalara küsen Fidan, derdine çare bulmak için doktor doktor gezdi. Talihsiz kadına "Bu ameliyatı sadece Hacettepe Üniversitesi yapabilir" dediler.

Soluğu Ankara'da alan Fidan, buradan da red cevabı aldı. Ancak yakınlarından birinin Doç. Dr. Erkin Ünlü'yü önermesiyle yeniden umutlandı. Ankara Numune Hastanesi'ne giden Fidan'ı, Ünlü ve ekibi hemen ameliyata aldı. Ünlü başkanlığındaki 5 kişilik heyet, Fidan Battal'ın bacağındaki kemiği alıp, mikro cerrahi yöntemle çeneye uyacak biçimde şekillendirerek yüzüne monte etti. Fidan, yapılan başarılı operasyondan sonra hem çenesine hem de 2.5 yıl önce kaybettiği sesine kavuştu.