Daima kimsesizler!

Devlet, kimsesizlere bakacak bir kimse bulmakta zorluk çekiyor! Çünkü zor çalışma şartları ve az maaş nedeniyle hiç kimse, yuva ve huzurevlerinde çalışmak istemiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Kasım 2010 Güncelleme 18 Kasım 2010, 01:47
Daima kimsesizler!

İÇİNDEKİLER

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), "kimsesiz"lere "kimse" olmakta zorlanır hale geldi. 1990'lı yıllarda 281 kurumda 10 bin personel çalıştıran SHÇEK'in, 2010'da kurum sayısı 700'e çıktı ama personel sayısı 9 bine düştü. Çünkü SHÇEK'teki personelin çoğu, başka kurumlara geçiş yaptı. İnsanların, neden SHÇEK'te çalışmak istemediğini araştıran Türk Sağlık Sendikası, diğer kurumların çalışma koşullarının daha rahat ve gelirinin daha yüksek olması nedeniyle tercih edildiğini tespit etti. SHÇEK personelinin, yıllık iznini tatil yapmak yerine inşaat ve benzeri işlerde çalışarak geçirdiğini belirten Sendika, önlem alınmaması halinde SHÇEK'in hizmet kalitesinin daha da düşeceğine dikkat çekti. Sendika, personelin gelir ve çalışma durumunun iyileştirilmesi gerektiğini kaydetti.

25 BİN PERSONEL ŞART
SHÇEK'e acilen sosyolog, sosyal psikolog, klinik psikologu, özel eğitimci gibi kadro verilmesi gerektiği de belirtildi. SHÇEK'in şu anda ihtiyacı olan personel sayısının ise 25 bin civarı olduğu açıklandı.