Atkuyruğu lavanta selülite elveda!

Portakal kabuğu görünümündeki selülitlerle artık yaşamak zorunda değilsiniz Uzmanlar bu sıkıntıya karşı içten-dıştan bakım yapacak kürler öneriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Nisan 2015 Güncelleme 26 Nisan 2015, 00:00
Atkuyruğu lavanta selülite elveda!

İÇİNDEKİLER

Yaz yaklaşırken, yağ hücrelerinin sıkışması sonucu çirkin görüntüsüyle oluşan selülitler can sıkıyor. Normal kilolu bir bedende yağ hücreleri pirinç tanesi kadarken dengesiz beslenme, hareketsizlik, dolaşım bozukluğu, hormonal problemler ve menapoz bu hücrelerin dejenere olmasına neden olabilir diyen uzmanlar, "Selüliti oluşturan dış etkenler, alkol, sigara, kahve, çikolata, salam, sucuk, sosis gibi doymuş yağ oranı yüksek gıdalar, tuzlu, asitli yiyecek ve içeceklerdir" diyor.

PÜRÜZSÜZ GÖRÜNÜM
Bitkilerin vücudun kan dolaşımını hızlandırdığını ifade eden uzmanlar "Organicum sıkılaştırıcı Anti-Selülit yağı ve sabunu"nun da bu savaşta etkili olacağına dikkat çekerek şöyle devam ediyor. "Bitkiler idrar yollarını harekete geçirerek vücudun fazla yağ ve suyunu atmasına yardımcı olur. Bağ dokusunun sıkılaşmasına yardımcı olur. Tariflerin düzenli ve kür halinde uygulanması pürüzsüz bir görünüme daha kolay ulaşmamızı sağlar. " işte hem içten hem de dıştan selülitle savaşan mucize bitki ve karışımları...

MUTLAKA UYGULAYIN

Günde 2,5 litre su içilmeli, günlük tuz alımı minumuma indirilmelidir.

Tatlı ve hamurlu çok az yenilmeli ,daha çok sebzemeyve tüketilmelidir.

Günde 1 saat yürüyüş yapılmalıdır.

Lenf drenaj masajı yaptırmakta çok yararlıdır.

BANYO KÜVETİNE ATIN
Biberiye

Atkuyruğu

Portakal yaprağı

Lavanta

Atkestanesi Verilen bitkiler birer tutam bez bir kesenin içine konur ağzı bağlanır. Kese ılık su dolu küvete atılır. 10 dakika bu suyun içinde dinlenildikten sonra yarım saat boyunca örme liflerle masaj yapılır. Böylelikle kan dolaşımınız hızlanarak dokuların sıkılaşması sağlanır.

ZAYIFLAMA-SELÜLİT ÇAYI

Biberiye 1tutam

Rezene 1 tutam

Isırgan 2 tutam

Sinameki 1 tutam

Mısır püskülü 1 tutam

Papatya 1 tutam

Verilen ölçülerdeki bitkiler harmanlanır. Bu harmandan her su bardağı için 1 çorba kaşığı ölçü olmak üzere 5 dakika demleyerek hazırlanan bitki çayı günde 2-3 su bardağı yemeklerden bir saat önce içilmelidir.