Kilo aldırmayan yiyecekler nelerdir? Bunları yediğinizde kilo bile vereceksiniz!
Herkesin ortak problemi fazla kilolalar ve kilo alma korkusu. Sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam peşinde kiloyu, kilo ise peşinde bazı hastalıkları getiriyor. İşte bu sebeplerden dolayı formumuzu korumak ve sağlıklı beslenmek zorundayız. Aşağıda göreceğiniz bu besinler doğru tüketildiğinde çatlayana kadar yeseniz bile değil kilo aldırmak, kilo vermenize bile yardımcı olacak. İşte kilo aldırmayan o yiyecekler.

FASULYE
Safra kesesinin kasılmasına neden olan hormon, kolesistokinin'i hiç duymamış olabilirsiniz fakat bu hormon en iyi kilo verdiricilerden bir tanesidir. Bu hazmettirici hormon tabi bir iştah kesicidir. Yüksek lifli fasülyeler ayrıca kolestrolünüzü de aşağı çeker.
YEŞİL ÇAY
Kilo verdirici şey kafein değil. Kateçin ismi verilen antioksidanlar yağ yakımını artırıyor
ÇORBA
Bir tabak tavuk çorbası bir parça tavuk kadar doyurucu ve tok tutucu özelliktedir. Oxford Üniversitesi'ndeki bilim adamları en basit çorbanın dahi beyindeki açlık duygusunu tatmin ettiğini ve tokluk hissi uyandırdığını belirtiyor.
ZEYTİN YAĞI
Ham zeytinyağı ile fazla kilolarınızı verebilirsiniz. Zeytinyağı Kalori yakmanızı da kolaylaştırır.
SİRKE
Mükemmel bir tok tutucudur. İsveç'te yapılan bir araştırmaya göre sirkeye batırılmış ekmek yiyen kişiler, normal ekmek yiyen kişilere göre kendilerini daha tok hissetti.
ACI KIRMIZI BİBER
Düzenli olarak acı biber yemeniz size kilo kaybettirir. Japonların yaptığı bir araştırmaya göre kahvaltıda normal kahvaltı yiyecekleri yanında kırmızı biber de yiyen kadınlar öğle yemeğinde normalden daha az yedi.
ESMER PİRİNÇ
B Vitamini deposu olması sayesinde proteinleri, yağları parçalıyor, hazmı kolaylaştırıyor.
YULAF
Tok ve şişkinlik hissi veriyor. Bir kase lapası vücutta üç kase su tutmayı sağlıyor.
Patlamış mısır
Yağsız, çok az tuzla hazırladığınız taktirde hiç çekinmeden yiyebilirsiniz çünkü 2 avuç patlamış mısırda 31 kalori var.
Kereviz sapı
Kereviz sapı %95 sudan oluşur ve vücudunuz için harika bir detoks kaynağıdır.
Patlıcan
Izgara veya fırında pişmiş patlıcanın bir porsiyonunda 24 kalori var.
Portakal, mandalina ve greyfurt
Eğer kilo vermeye çalışıyorsanız fazla meyve yemeniz önerilmez ama narenciyeyi bunun dışında tutabilirsiniz. Yüksek lif, flavanoid ve C vitamini kaynağı olarak narenciye tüketebilirsiniz. Ayrıca sindirim sistemi, karaciğer ve cildiniz için faydalı olmanın yanısıra genel sağlınızı yüksek tutar.
Kavun ve karpuz
Bir diliminde 60 - 70 kalori olduğu için gece gündüz yiyebilirsiniz. Bu meyveler vücudunuzdaki fazla ödemi atmaya yardımcıdır.
Su yosunu
Tıpkı laminaryalar gibi su yosunu da iyot için harika bir kaynaktır. Tiroid fonksiyonunuzun normal çalışmasına yardımcı olur, hormon seviyenizi dengeler ve kilo almanızı önler.
Kabak
Bir porsiyon kabakta 42 kalori vardır. Kabak vücuttaki su tuz oranını normalize eder ve bağırsak fonksiyonunuzu geliştirir.
Salatalık
Vücudunuzdaki şişkinlikleri önler. Kilosunu belli bir seviyede tutmak isteyenler için harika bir besin.
Pancar
Pancarda manganez gibi önemli bir besinin kaynağıdır. Yağ yakmanıza yardımcı olur, kaslarınıza enerji verir ve kan şekerinizi dengede tutar. Ortalama bir porsiyonunda 40 kalori vardır.
Yumurta
Haşlanmış olarak yediğiniz sürece günün her öğününde 'kilo aldırır' korkusu yaşamadan istediğiniz kadar tüketebilirsiniz.
Ananas
Hem lezzetli hem de kilo vermek isteyenler için ilaç gibi bir meyve, ayrıca içinde bulunan bromelayin öz suyu yağların parçalanmasında aktif rol oynar ve proteinlerin katalize edilmesine yardımcı olur.
Yeşil elma ve erik çeşitleri
Elmada bulunan 50 kalori bu meyveyi diyet yapanların dostu haline getirir. Erikte ise C vitamini ve potasyum olması sebebiyle kalp ve damar sağlığınıza faydalıdır.
Salata
Folik asit bakımından zengin bir yiyecektir. Kaloirisi neredeyse yok denilecek kadar az olduğu için arzu ettiğiniz kadar yiyebilirsiniz. Yağ ve tuza dikkat!
Kırmızı meyveler
C Vitamini bakımından zengin bu meyveler idrar söktürücü görevi yaparak vücuttaki fazla sıvıyı atmaya yardımcı olur. Özellikle çilek çok faydalıdır, sindirim ve kardiyovasküler sisteminize yardımcı olur.
Lahana, brokoli ve karnabahar
Bu sebzeler size fazla kilolarınızla olan savaşta en büyük desteği verecektir. Fakat bu sebzeleri haftada 2 defa tüketmeniz önerilir çünkü besin değerlier iyot ile çakışır.
Akşam yemeğini saat kaçta yediğinizin yatma vaktiniz ile doğrudan ilgisi var. Gece yatmadan 3-4 saat önce akşam yemeğini yemiş olmanız gerekiyor. Yani akşam 6'dan sonra yemek yemenin yanlış olması aslında herkes için geçerli değil.