Alkol karaciğeri sarhoş eder

Aşırı alkol tüketimi, karaciğerin dengesini bozar. Vücudun laboratuvarı olan organ aşırı yağlanır, görevini yapamaz hale gelir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mart 2013 Güncelleme 08 Mart 2013, 00:00
Alkol karaciğeri sarhoş eder

İÇİNDEKİLER

* Çekap yaptırdım. Karaciğerin yağlı dediler. Ara ara alkol alıyorum. Karaciğer yağlanması olur mu?
Evet olur... Karaciğerde yağların yakılması sırasındaki aksaklıklar karaciğerde yağ biriktirebilir. Karaciğerden yağ salgılaması da bozulmuş olabilir. Yemekle aşırı şekerli, yağlı beslenme karaciğer yağlanması yapabilir. Hareketsizlikte üstüne tuz biber olur. Şişmanlık, Şeker hastalığı, kan yağlarında yükselme, alkol alımı, Aşırı A vitamini kullanımı, yatarak bakımı gereken hastalardaki damar yolundan beslenme durumu, hızlı kilo kaybı ve kortizonlu ilaçların kullanımı da karaciğer yağlanmasına neden olur. Yani bu güne kadar ne yapmışsan artık vazgeç. Kendine çeki düzen ver. Öyle spor salonuna gidip kasayı düzelterek motora katkıda bulunamazsın.

* 42 yaşındayım. Cinsel organım sola doğru çok eğik. Cinsel ilişkiye rahat giremiyorum.
Tarif ettiğin şekilde bir bozukluk Peyronie Hastalığı dediğimiz bir hastalıkta görülebilir. Daha çok romatizmal-iltihabi bir hastalıktır. Mutlaka önce Üroloji Uzmanı görsün. Romatizmal açıdan daha sonra İç Hastalıkları da tetkik eder. Bu hastalıkta da ilaç tedavileri ve gerek olursa ameliyat gerektiren durumlar olabilir.

* Makatımdan akıntı geliyor. Karın çok ağrıyor. Nedeni nedir?
Stres, yeme içme düzeninin ve içeriklerinin bozulması sindirim sistemi şikâyetleri yapabilir. Soslar, baharatlar, gıda tipleri, gerek alerjik yanlarıyla, gerekse mikrop –toksin yönünden hastalık riski taşır.

* Eşim şeker hastası. Cinsel organında sık sık enfeksiyon oluyor. Bende mikrop kapar mıyım?
Bayan Diabetes Mellitus veya Şeker Hastaları'nda idrar yolu enfeksiyonları, mantar enfeksiyonları sık görülebilir. Perhize ve temizliğe dikkat edin. Cinsel ilişki sırasında senin de ellerin kirliyse kendi cinsel organınla eşinin cinsel organına enfeksiyon bulaştırabilirsin. Ayrıca bulaşıcı hastalıklar açısından kendini takip et. Farklılık görürsen üroloji ile görüş.

* 3 yıllık evliyiz. Ama çocuğumuz olmuyor. Doktor eşime de bana da sigarayı bırak dedi. Siz ne dersiniz?
Ne diyeyim. Hiçbir hastalığı, tıbben olumsuz hali olmayan çiftlerin bile çocuk sahibi olmama ihtimalleri var. Doktorlar çiftlerin isteği doğrultusunda Tıbbın bildiği olumsuz şartları düzene sokmaya çalışır. Yardım ve gayret üretir. Yapılan tıbbi çalışmalara göre üreme çağındaki kadınlarda günlük içilen sigara miktarının ve sigara içme süresinin doğurganlığı ve üreme yeteneğini doğrudan etkilediği biliniyor. Sigara içen kadınlarda çocuk sahibi olamama oranı, içmeyenlere göre on kat daha fazladır. Yani sigara içme dedi diye biraz kızmışsın. Ama başka çare yok gibi...

KRiSTALLERE DiKKAT!
* 6 aydır başım dönüyor. Kulak Burun Boğaz uzmanına git dediler. Bunun ilgisi ne?
İlgisi var. Kulak içinde dengemizi sağlayan yarım daire kanallar var. Bunlar pozisyona bağlı baş dönmesi yapar. Baş hareketleri ile artan baş dönmesi olur. Tanısı, iç kulaktaki yarım daire kanallarının, bazı manevralara verdiği yanıtlara bakılarak konulur. Tedavisi, yarım daire kanallarının içerisinde yer değiştirmiş olan kristallerin tekrar yerine oturtulmasına dayalı özel manevralardır. Ayrıca başka hastalıklarda var. Baş dönmesine bağlı çarpma, düşme gibi olumsuz durumlarında yaşanmaması için bir an evvel KBB uzmanına muayene ol.

* Aktarlar ne şikâyetim var desem ceviz ye diyorlar. Gerçek faydaları nelerdir?
Cevizin şimdilik bilinen faydaları bile hazine değerinde. Kalın bağırsak, göğüs ve prostat kanseri gibi kanser türlerinden korunma sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendirir. Damarlarda daha az pıhtılaşma özelliği olan kan tipinin üretimine ve iyi kolesterol oranının kötü kolesterol oranına göre artmasına yardım ediyor.