'Annem sarı zarf içinde yeni belge ve bilgi verdi'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Kasım 2010 Güncelleme 07 Kasım 2010, 00:00
’Annem sarı zarf içinde yeni belge ve bilgi verdi’

İÇİNDEKİLER

Eski Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, Özal soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcısı'na bugüne kadar kimsenin bilmediği belge ve bilgiler verdi.
Ahmet Özal, Takvim'e yaptığı açıklamada, "Dava açılınca bazı yerler sallanacak.
Annemin sarı zarf içinde verdiği belgelerin ve bilgilerin önemli kısmını ben de bilmiyorum.
Ama çok önemli olduğunu biliyorum. Zarf içinde babamın saçı yok. Saç konusu dava açılınca gündeme gelecek''
bilgilerini verdi.

'HEPSİ ORTAYA ÇIKACAK'
Yeni bilgi ve belgelerin, hem suikast hem de babasının şüpheli ölümü üzerine olduğunu aktaran Ahmet Özal, şunları söyledi: "Her gün yeni gelişmeler oluyor. Gizli kalan konular zamanla ortaya çıkıyor.
Konuşanlar, bildiklerini anlatanlar var. Davanın açılacağını kuvvetle tahmin ediyorum. Annem savcı bey ile konuşurken ben yanında değildim. Özel görüşme olmuş. Dava açıldıktan sonra yeni gelişmeler olacaktır.
Suikastın arkasında kim var?
Onlar nerede? Neden planlandı? Bunların hepsi ortaya çıkacaktır. Babamın yurtdışında gizli kasada olan saçları, devletimizin kontrolünde en hassas şekilde incelenince gerçek durum ortaya çıkacaktır.''

'KONGRE OLMAZSA DAĞILIR'
Demokrat Parti Genel Başkan yardımcısı Özal, Takvim'e siyasi gelişmelerle ilgili çok dikkati çekici açıklamalarda da bulundu.
Özal, "Demokrat Parti kongre yapmazsa dağılır. Ben bu haliyle parti seçime giderse ayrılırım. Seçimlere girmek için başka formüllerim var'' diye konuştu. "Partinin kaderi yapılacak kongrededir. Bir kaç gün önce önemli bir toplantı yaptık.
Kongrenin yapılıp yapılmayacağı belli değil''
diyen Özal, şunları söyledi: "Genel Başkanımız Hüsamettin Bey, kongre için net bir şey söyleyemiyor. Sanki kongre yapmadan genel seçime gitme gibi bir hava var. Bu yanlış.
Teşkilatlarla yakın temasım var.
Kongre olmazsa,yeni ve dinamik bir yönetim gelmediği taktirde partinin dağılma riski var.''

* * *

ENCÜMEN-İ DANİŞ'İN GÜCÜ
Yarım yüzyıldan fazla bir süredir varlığını sürdüren, her dönemde etkili isimlerin katılımıyla güçlenebilen, zaman zaman devlete ve hükümetlere yön verdiği söylenen Encümen-i Daniş'in sırrını çeşitli yazılarımızda gündeme getirdik. Grup üyelerini "titizlikle" seçen, yıllardır muntazam bir şekilde yapılan toplantılarda ülkenin en önemli konularını ele alan konuşmaların yapıldığı, orada alınan kararların dışarıda çeşitli siyasi gelişmelere yol açtığı Encümen-i Daniş'in gücünü bir kez daha gördük.
CHP'nin yeni genel sekreteri Prof. Dr. Süheyl Batum, Encümen-i Daniş tarafından bir süre önce Demokrat Parti'ye genel başkan olarak düşünülmüştü.
Batum Hoca'nın, Baykal'ın kaset olayının ardından ibreyi CHP'ye çevirdiğini gördük. CHP'ye MYK kararıyla üye olan Batum, Kılıçdaroğlu'nun başkan seçildiği kurultayda Parti Meclisi üyesi oldu. CHP'liliği döneminde de hep sivri çıkışlarıyla gündeme geldi.
CHP'deki son olaydan sonra, Batum Hoca hem genel sekreter hem de parti sözcüsü oldu. Bu gelişmeyi kimin gücü sağlamış olabilir?
Encümen-i Daniş, toplantılarına devam ediyor. Siyasette gücünün daha nerelere uzanacağını zamanla elbette göreceğiz.