Erkek güzeli

Alman Kim Petras'ın hayatı film oluyor... 16 yaşına kadar erkek olarak yaşayan ve geçen yıl kadın olan Kim, 'Bu film aileler için' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ocak 2010 Güncelleme 29 Ocak 2010, 01:18
Erkek güzeli

İÇİNDEKİLER

Alman pop müziğinin yeni jenerasyon yıldızlarından Kim Petras, uzun sarı saçları, mavi gözleri ve bebeksi yüz ifadesiyle milyonları peşinden koşturuyor. Ancak onun hikayesinin eşi benzeri yok. 1992 yılının sonlarına doğru bir erkek olarak dünyaya gelen Kim Petras, 2004 yılında kendini kadın gibi hissetmeye başladı. İlginçtir, ailesi de bu konuda Kim'e tam destek verdi. Frankfurt Üniversitesi'ne başvuran Petras Ailesi, Kim için ne gerekiyorsa yapılmasını istedi. Doktor Bernd Meyenburg, aralarında psikolog, aile danışmanı ve spor hocasının da bulunduğu 12 kişilik uzman ekibiyle Kim'in geleceğine yön verdi. Onu artık bir kız gibi yeni hayatına hazırlayan ekip, 4 yıl süren programlar sonunda 2008 yılında operasyon kararı aldı. Frankfurt'ta gerçekleşen operasyonla 'dünyanın en küçük transeksüeli' olan Kim, çıkardığı albümlerle de hatırı sayılır bir üne kavuştu. Hayatının film olmasını değerlendiren Kim, "Bu film, durumu bana benzeyen çocukların aileleri için bir rehber olacak. Teklif geldiği anda kabul ettim. Umarım herkes benim gibi şanslı olur" dedi.

Avrupa'da tedavisi var
Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinde 'Gay Tedavi' merkezleri kuruldu. Kendini gay hissedenlerin başvurduğu kliniklerde, yaklaşık 2 yıl süren bir tedavi programı uygulanıyor. Bu süre sonunda birçok kişi tekrar eskisi gibi sağlıklı birey olarak yaşamına devam ediyor. İngiltere'de bu durumda olan kişilerin masrafları, hükümet tarafından karşılanıyor.

Çok özel bir sesi var
Alman müzik adamları Kim Petras'ın çok özel bir sese sahip olduğunu söyledi. Klaus Warter, "Kim'in şarkılarındaki vurgular, ancak bu sese sahip olanların yapabileceği bir yöntem" dedi.

PAZAR TATİLİ AVM'LERİ BİTİRİR


İŞTE AKMERKEZ'İN DEĞERİ!

TURİST ARTIYOR GELİR DÜŞÜYOR!

BAKLAVACININ FISTIK DERDİ!

SEBZE MEYVE UCUZLUYOR!