İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 12.11.2009 tarihinde Bakırköy-Florya Atatürk Ormanı ile ilgili aldığı karar tartışılmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, 12 Evler Florya Lojmanları olarak adlandırdığı proje ile burada kısmi bir yapılaşma yapmakta. Ayrıca konukevi, havuz, halı saha, tenis kortu gibi sosyal faaliyet alanları da bulunan proje Floryalılar'ın tepkisini çekiyor. Florya ve Atatürk Ormanı Koruma, Dayanışma ve Kültür Derneği belediye inşaatlarının tamamen kaçak olduğunu, yapılan inşaat alanlarının yasada belirtilen sınırların iki katına çıkarıldığını iddia ediyor.
BİTSİN GÖRECEĞİZ Büyükşehir Belediyesi yapıların yasal sınırlar içinde olduğunu, başkan konutu ve 12 villa için yeni kanun çıkarmanın gerekmediğini, 1954 yılında çıkarılan kanunla yapıların yenilendiğini belirtiyor. Büyükşehir Belediyesi yapılan sosyal alanların vatandaşa açık olduğunu iddia ediyor. Floryalılar ise bu sosyal donatıların villa ve lojmanlar için yapıldığını söylüyor. İnşaatlar sürerken sonuçta Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamaları da kayıtlara geçmektedir. Bu alanlar bitirildiği zaman vatandaş da gidip buralardan yararlanmak isteyecektir.
FİRMA İFLAS EDİNCE KÜLLİYE YARIM KALDI Gebze'de Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan döneminde 15 milyon 444 TL'ye ihale edilen 'Çoban Mustafa Paşa Külliyesi' ortada kaldı. 2009'da bitmesi gereken proje, yüklenici firmanın iflas etmesi nedeniyle tamamlanamadı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, söz konusu firmayla işe devam etme kararı aldı. 4 Aralık'ta tamamlanması öngörülen çalışmaların durması üzerine vatandaşlar, "Bir yıl doldu ama çalışmalar ortada kaldı. Ne firmadan ne de belediyeden ses var" diyerek tepkilerini dile getirdi.
MESAFEYE GÖRE BİLET KULLANILSIN Rivalıların çift bilet uygulamasına tepki göstermesi üzerine Ömerli'den arayan Selma Kösemen isimli okurumuz da aynı konudan şikayetçi. Ömerli ile birlikte 4 köyde oturanların en yakın Çekmeköy'e giderken bile çift bilet kullanmak zorunda olduğunu dile getiren okurumuz, İETT'ye seslenerek uygulamadan vazgeçmelerini istedi. Öğrencilerin bile çift bilet atmak zorunda olduğunu söyleyen Kösemen, "Bize de yazık. En azından mesafeye göre bilet uygulaması yapılsın" dedi.