'Minik Jordan'a 10 milyon dolar

ABD, 9 yaşındaki 'Minik Jordan'ı konuşuyor. Nike, NBA yıldızlarını kendine hayran bırakan Dakota Simms'e 10 milyon dolar teklif etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Kasım 2009 Güncelleme 18 Kasım 2009, 09:46
’Minik Jordan’a 10 milyon dolar

İÇİNDEKİLER

Aile kabul edecek
Dakota Simms yani 'Minik Jordan' tarihin en büyük sponsorluk anlaşmalarından birine imza atmak üzere. NBA yıldızları Kobe Bryant, Lebron James ve Vince Carter başta olmak üzere birçok otoritenin 'inanılmaz' olarak nitelediği 9 yaşındaki Dakota'yı gelecekte kimseye kaptırmak istemeyen Nike, 10 milyon doları gözden çıkarttı. Nike yetkilileri, Atlanta'da yaşayan ailesini ikna etmek için Dakota'nın iyi bir okulda eğitim almasını da garanti ediyor. Aile de sponsorluk teklifine sıcak bakıyor.

SPOR TURU İÇİN TIKLAYIN


'Gelecek onun'
Dakota'nın sıçrayışları, oyun zekası ve topla müthiş driplingleri 18 yaşındaki bir genç ile aynı oranda gösteriliyor. NBA'in gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından biri kabul edilen Dominique Wilkins, "Onun yeteneğine hayran olmamak elde değil. Ben onun yaşındayken basketbol topunu zor tutuyordum. Gelecek onun olacak" dedi. LA Lakers'ın yıldızı Kobe ve Cleveland'ın müthiş oyuncusu Lebron da Dakota'yı izlediklerini ve hayran kaldıklarını söyledi.

Haftada 20 saat çalışıyor
Dakota, haftada 14 ila 20 saat çalışıyor. Hem de Dominique Wilkins nezaretinde. 200 ila 500 şut atan Dakota, evinin bahçesinde de hafta sonları babasıyla ter antrenmanı yapıyor. Müthiş yeteneğiyle dikkat çeken Dakota, macera hikayeleri de yazıyor.