Sıkıştırıcı-büzüştürücü etkisi sayesinde, koyun otu çayı mide büyümesine karşı başarıyla kullanılabilir. Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Bütün gün boyunca, 3 bardak taze demlenmiş çay, soğutulmadan yudumlanır.
Mide yanmasında yarar sağlayanlar * Aynısafa: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış çiçek yaprağı, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak taze demlenmiş çay, soğutulmadan yudumlanır. * Ekşi yonca: Bir yemek kaşığı dolusu ince kıyılmış taze yaprak, yarım litre kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Çayın soğuması beklenir ve günde 2 bardak yudumlanarak içilir. * Civanperçemi: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Gün boyunca, 2-3 bardak taze demlenmiş çay, sıcak olarak yudumlanır.