* Ebegümeci: Yarım veya 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze ebegümeci, 1 bardak soğuk suda 10-12 saat demlendirildikten sonra ılıklaştırılır ve süzülür. Günde, 2 bardak çay içilir. Günlük çay miktarı, önceden ısıtılmış temiz bir termosta muhafaza edilebilir. * Eğir kökü: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış eğir kökü, bir bardak soğuk suda 10-12 saat demlendirildikten sonra ılıklaştırılır ve süzülür. Her öğünden yarım saat önce ve sonra 1 yudum içilir. Daha fazla içilmemelidir! Ilık çay, önceden ısıtılmış temiz bir termosta korunabilir. * Mayıs papatyası: Yarım tatlı kaşığı mayıs papatyası, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak taze demlenmiş çay, soğutulmadan yudumlanır. * İsveç Şurubu: Yukarıda adı geçen, örneğin papatya çayına karıştırılarak, rahatsızlığın derecesine göre, günde 3 çay kaşığı, 3 tatlı kaşığı veya 3 çorba kaşığı dolusu şurup alınabilir. Yarısı yemeklerden önce ve öteki yarısı da yemeklerden sonra içilecek olan bitki çayına, 1 kaşık İsveç Şurubu eklenebilir.