Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 07 Ocak 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet sofrası



Kaşar Peynirli Köfte
Hazırlanışı
Rendelediğiniz soğanı, kıymayı, tuzu, kekiği, yumurtayı, karbonatı, unu, ayçiçek yağını ve karabiberi, bir kapta iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar haline getirin. Ortalarına kare kesilmiş kaşar peynirlerini yerleştirip, hafifçe köftelerin üzerini kapatın. 180 derecelik fırında, köfteler kızarana ve kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Fırından alıp, sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* Yarım kg köftelik kıyma
* 1 adet orta boy soğan
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 adet yumurta
* 1 çay kaşığı karbonat
* 2 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
* 1 çay kaşığı karabiber
* 100 gr taze kaşar

Zeytinli Spagetti
HAZIRLANIŞI
Siyah zeytinleri çekirdeklerinden ayırın ve yeşil zeytinlerle birlikte iri iri doğrayın. Acı biberleri uzunlamasına bölün ve doğrayın. Sarımsağı ezin. Maydanozu ince ince kıyın. Spagettiyi, tuz kattığınız kaynar suda 10 dakika pişirip süzün. Kalan zeytinyağını tavada kızdırın. Acı biber, sarımsak ve zeytinleri yağda hafifçe kavurun. Süzdüğünüz spagettiyi ve ince kıyılmış maydanozu katıp, karıştırın. Bekletmeden servis yapın.

MALZEMELER (3 kişilik)
* 50 gr çekirdeksiz yeşil zeytin
* 20 gr siyah zeytin
* 5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet acı kırmızı biber
* 2 diş sarımsak, tuz
* Yarım demet kıyılmış maydanoz
* 150 gr çubuk makarna (spagetti)

Kazandibi
Hazırlanışı
Tavuk göğsünü tencereye koyup, üzerini örtecek kadar su ile pişirin ve soğumaya bırakın. Bir kaba soğuk su doldurup, tavuk göğsünü elinizle ovuşturarak küçük parçalara ayırın (Tavuk göğsü soğuk suda liflenir ve toplanır). Sütü geniş bir tencerede kaynatın ve ateşten indirin. Tavuk göğsünü kaynamış süte ilave edip, 30 dakika dinlendirin. Sonra diğer malzemeleri sütlü karışıma ilave edip sürekli karıştırarak, 60 dakika kaynatın. Hazırladığınız karışımdan parçalar alıp, bir tavada veya tepside kızartın. Rulo şeklinde sarıp, servis tabağına alın. Üzerini tarçınla süsleyip, soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER (5 kişilik)
* 75 gr tavuk göğüs eti
* 4 su bardağı süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 3 kahve fincanı sübye
* Yarım çay kaşığı tuz
* Üzerini süslemek için tarçın




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Tutuculuğu bırakınMide kramplarına faydalı...
Gastrite etkili bitkilerKoyun otu mide büyümesine...
Mide zayıflığına iyi gelirTiklerin önüne geçmede...
Çizgi ötesiHasta ziyareti kültürü
Çaydaki florür dişi...Sağlığınız için yağlara dikkat!
Aşırı ısı farkları...Aşk günlüğü
Sizin şiirleriniz
GÜNCEL
Okulun Okulun titiz meleği
Sarıyer'de ailesiyle birlikte katledilen üniversiteli Derya'nın...
Kanseri yenen Türk
Evlat acısı yıktı
Apo'nun seks köleleri
'Keyfi nöbet' AIHM'de
61 yaşındaki aile dostu...
Ahu, karakolda sabahladı
SPOR
İlacın İlacın Fener
F.Bahçeli yöneticilerin, süperstara "Para da huzur da bizde. Gelirsen...
Zor bir devre bizi bekliyor
Aslan saldırısı
Büyük sessizlik
Gözler zirvede
Kampa gelmiyor!
Ümit'i kaptılar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 10 C,Par. Bul. 6 C
ANKARA - Kapalı 5 C,Kapalı -3 C
IZMİR - Par. Bul. 15 C,Par. Bul. 7 C
ANTALYA - Par. Bul. 17 C,Par. Bul. 6 C
ADANA - Par. Bul. 13 C,Par. Bul. 4 C
EKONOMİ
IMKB E: 24,423 D:% -2.47
DOLAR S: 1 D:% 1.47
EURO S: 2 D:% 1.11
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu