Sağlam reçete

Yatağa düşmemek için; elma-armut, portakal, turp roka ve sarımsak yemek, işlenmiş gıdalardan uzak durmak ve ceviz, fındık ile badem tüketmek şart

Havalar hızla soğuyor, vücudumuzun savunma sistemi ciddi etkilere maruz kalıyor. Bugünlerde grip, nezle, faranjit ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar her an, herkesin kapısını çalabilir. Kapalı ve soğuk havalarda atağa geçen depresyon tehlikesi de tabloya eklenince, sağlıklı beslenmek ve vücut direncini artırmak daha fazla önem kazanıyor. "Sağlığımızı ayakta tutmanın yolu beslenme şeklimizden geçiyor" diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, ani ısı değişikliğinde vücudun direncini korumanın, metabolizmayı canlı ve sağlam tutmanın yollarını şöyle anlatıyor:
Mevsim sebze ve meyvelerini tüketin:
Vücudunuzu mevsime uyarlayın. Ekim ayında en çok yiyeceğimiz meyveler; elma, armut, portakal, mandalina, kivi, muz ve incir olmalı. En çok tüketeceğimiz sebzeler ise; turp, roka, göbek marul, maydanoz, taze soğan ve sarımsak olabilir.

Güneşten yararlanın:

Her gün 15 dakika kadar direkt güneş ışığına maruz kalın.

Bol bol hareket edin:

Sakin ve yavaş olun, acele etmeyin yürümeyi keyifli hale getirin. Her gün mümkünse 10 dakika bile olsa açık havaya çıkıp güneş altında yürürseniz, D vitamini ihtiyacınıza da destek vermiş olursunuz.
Bol miktarda ve sürekli su için:
Her gün 2-3 litre su içerseniz; vücudunuzun ısı farkına uyum sağlaması kolaylaşır, iç dolaşımı açılır, ödem probleminiz kalmaz, kendinizi daha hafif hissedersiniz.

Doğal yiyeceklerle beslenin:

Yapay olan, paket içinde olan ve işlem görmüş rafine edilmiş, saflaştırılmış yiyeceklerden olabildiğince uzak durun.

Az az ve sık sık beslenin:

2-3 saatte bir enerji alacak şekilde günde 5-6 öğün tüketin.

Yoğurt ve sütü ihmal etmeyin:

Her gün 2 su bardağı süt veya yoğurt tüketmek ani ısı farkında oluşan ödemi azaltır.

Kuruyemişlerden yararlanın:

Her gün bir avucunuz kadar taze ceviz, taze fındık, taze bademi karışık olarak veya sırayla tüketin. Bu kuruyemişler Omega-3, mineral yoğunluğu ve E vitamini içeriği ile vücudumuzu güçlendir. Ayrıca bu kuruyemişlerin içinde bulunan flavonoidlerin en yoğun ve işlevsel olduğu zamanlar taze çıktığı zaman olan sonbahar mevsimidir.
Kahvaltıyı geciktirmeyin:
Güne başladıktan sonra 1 saat içinde kahvaltı yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.