CHP-DHKP-C ilişkisi

Çağlayan Adliyesi'de Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden DHKP-C'li katillerin CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nu arabulucu olarak istemesi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Giriş Tarihi 01 Nisan 2015, 00:00 Güncelleme 02 Nisan 2015, 00:41
CHP-DHKP-C ilişkisi

İÇİNDEKİLER

Kılıçdaroğlu ve arkadaşları iktidara gelme umutlarını yasa dışı örgütlere bağladı. Ana muhalefet partisi CHP'nin ismi artık terör örgütleriyle birlikte anılmaya başladı. Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlerden sonra şimdi de Fatih Emniyet'e saldırı teşebbüsünde bulunan isimlerin CHP ile olan ilişkisi gözlerden kaçmıyor.

CHP'Lİ TANRIKULU'NUN ARABULUCU ROLÜ

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden ve düzenlenen operasyon sonrasında ölü olarak ele geçirilen DHKP-C üyelerinin saatlerce süren rehine pazarlığı esnasında arabulucu olarak CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nu istemesi bir kez daha ana muhalefet partisi ile terör örgütü arasındaki ilişkiyi gözler önüne serdi.

Örgütün CHP'li bir siyasetçiyle görüşme talebinde bulunması geçmişte yaşanana bazı olayların tekrar gündeme gelmesini sağladı. Ancak DHKP-C ile CHP'nin arasındaki ilişki bununla da sınırlı kalmıyor. CHP ile terör örgütleri arasındaki ilişkiyi gün yüzüne çıkaran ulusal basın yayın organlarına yansımış onlarca örnek var

CHP ELİF SULTAN KALSEN'E DE DESTEK ÇIKMIŞTI

İstanbul Emninet Müdürlüğü'ne silahlı saldırı gerçekleştiren DHKP-C militanı Elif Sultan Kalsen'in emniyet yetkilileri tarafından ölü olarak ele geçirilmesi o tartışmaları tekrardan alevlendirdi. Öldürülen ismin CHP ile arasındaki ilişki bir dönem ulusal basın yayın organlarına da konu olmuştu. CHP, DHKP-C'nin canlı bombası Elif Sultan Kalsen'e basın üzerinde yaptığı açıklamalarla sahip çıkmıştı.

DHKP-C'li terörist Elif Sultan Kalsen, 'Örgüt propagandası' suçuyla cezaevinde bir müddet tutuklu kalmıştı. Tutukluluğu sırasında kendisine gönderilen 'yasaklı' kitaplara cezaevi yönetimi tarafından onay çıkmamıştı. CHP yönetimi; terörist Kalsen'in bu durumunu 2012 yılında yayınladığı "Nisan Ayı İnsan Hakları İhlalleri Raporu'nda" mağduriyet olarak gündeme getirdi.

Raporda, "22 Nisan" ara başlığında yayınlanan yazıda; "Bakırköy (İstanbul) Kadın Cezaevi'nde kalan Aysun Akdağ ile Elif Sultan Kalsen'e gönderilen İlya Ehrenburg'a ait 'Dipten Gelen Dalga'; Mao Zedung'a ait 'Halk Savaşında Temel Taktikler'; Vladimir İ. Lenin'e ait 'Gençlik Üzerine' ve Josef Stalin'e ait 'Strateji ve Taktik' adlı kitapların cezaevi yönetimi tarafından yasak olduğu gerekçesiyle cezaevine alınmadığı 22 Nisan 2012'de öğrenildi" yazdığı görüldü.

ERDOĞAN DA CHP İLE DHKP-C ARASINDAKİ İLİŞKİYE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Recep Tayyip Erdoğan da başbakan olduğu dönemde CHP ile DHKP-C arasındaki kirli ilişkiye grup toplantısında defalarca sert tepki göstermişti. Erdoğan, Tunceli milletvekili başta olmak üzere birçok CHP'li vekili DHKP-C'nin üyesi gibi çalışmakla suçlamıştı.

CHP DHKP-C'Lİ AVUKATLARA DA SAHİP ÇIKMIŞTI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da geçen yıl DHKP-C'ye yönelik operasyonlar sırasında ÇHD üyesi 9 avukatın tutuklanmasına "Türkiye'de bir sürek avı başlattılar. Kenan Evren bile bunları yapmadı. Hukuk ayaklar altına alındı" diye tepki göstermişti.

CHP Milletvekilleri Hüseyin Aygün ve İlhan Cihaner, DHKP-C örgütüne yönelik operasyonlarda avukatların gözaltına alınmasına tepki göstermiş ve operasyonların avukatları susturmaya yönelik olduğunu savunmuşlardı.

CHP Milletvekili Melda Onur da DHKP-C operasyonlarıyla ilgili, "Bu operasyon kimsesizlerin kimsesi olan avukatlara yapılmış bir operasyondur. Bu operasyon sol düşüncenin, muhalif düşüncenin itibarsızlaştırılması için yapılıyor. Peşini bırakmayacağız" açıklaması yapmıştı.