20 milyarlık buluşma

Başbakan Yıldırım, piyasa değeri 250 milyar doları aşan, Türkiye’de 20 milyar euroya yakın yatırımı bulunan 19 Alman şirketinin temsilcileriyle buluştu: Biz sizi bu ülkenin şirketleri olarak görüyoruz. Zarar görmemeniz bizim için önemli

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2017 Güncelleme 28 Temmuz 2017, 01:48
20 milyarlık buluşma

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'de yaklaşık 20 milyar euroya yakın yatırım yapan Alman şirketlerine devlet sözü verdi. Piyasa değeri 250 milyar doları aşan 19 şirketin temsilcileriyle kahvaltıda buluşan Başbakan Yıldırım, "Biz sizi Alman şirketi olarak görmüyoruz, bu ülkenin şirketi olarak görüyoruz. Yaşanan gelişmelerden zarar görmemeniz, gerilimin parçası olmamanız bizim açımızdan çok önemli" mesajı verdi. Toplantıda, iki ülke arasındaki siyasi gerilimlerin ekonomiye yansımaması için CEO'larla sonbaharda Almanya'da bir toplantı yapılması görüşü benimsendi. Çankaya Köşkü'ndeki toplantıya, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı. Başbakan Yıldırım, Türk ekonomisine güç katan, toplam 10 milyar dolarlık ihracat yapan, istihdam oluşturan Alman şirketlerin beklentilerini birinci ağızdan dinlemek istediklerini söyledi. Almanya ile siyaseten yaşanan gerginliğin geçici olduğunu belirten Yıldırım, Alman şirketlere yönelik resmi kurumlar nezdinde kesinlikle bir soruşturmanın söz konusu olmadığını vurguladı. Yıldırım, "Almanya'dan beklentimiz FETÖ, PKK ile doğrudan ilişkili yapılara karşı daha tutarlı durum içine girmesidir. Bu örgütlere alan açılması bizi rahatsız ediyor, ikili ilişkilerimizi zehirliyor" dedi.



KİMLER KATILDI?
Bosch Tic., Bosch Otomotiv, Siemens, Mercedes, Allianz Sigorta, Metro Grup, Türkoğlu Law, Thyssen Krupp, Frankfurt Messe, Statkraft Elektrik, Krone Ticaret, Metro Market, Basf, Eczacıbaşı İlaç, PWC, Media Markt, Şahinler Holding, Yapı Kredi-Unicredit, EBRD.

Hazal ATEŞ