Avcılar geliyor

Başbakan Erdoğan istedi, Predatorlar yola çıkıyor... Hem de 'İnsansız Avcı Uçakları'nın kumandası, TSK'ya geçiyor. Anlık istihbaratta yaşanan zafiyet de, yeni dönemde tarih oluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2011 Güncelleme 25 Eylül 2011, 12:26
Avcılar geliyor

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın satın alma konusunda ABD'yle uzlaşmaya varıldığını açıkladığı Predatorlar'la birlikte sınır ötesi istihbarat kumandası, TSK'ya geçecek. Predatorlar, elde ettiği görüntüleri uydu aracılığıyla anında Türk askeri üslerine yerleştirilecek yer istasyonlarındaki monitörlere yansıtacak, durağan hedeflerin koordinatlarını iletecek.
Böylece anlık istihbaratta uzun süredir yaşanan zafiyetler de son bulacak. Süper kamera ve füze sistemleriyle modifiye edilen Predatorlar'dan 6 adet satın alınması planlanıyor. İstihbarat üretiminin yanı sıra entegre silah sistemleriyle belirlediği hedefleri de anında vurabiliyor. Predatorler, ağırlıklı olarak terör örgütü PKK'nın yuvalandığı Kuzey Irak sınırında ve Güneydoğu'da kullanılacak. Yere inmeden 24 saat havada kalabilen Predatorler, 500 kilo silahla uçabiliyor ve hedeflerini imha edebiliyor.
Dünyanın en gelişmiş 'İnsansız Hava Uçakları' olarak gösterilen Predatorlar'ın lakabı ise 'Avcı'. Yüzde 98 başarı ile görev yapan Predatorlar, sessiz uçuşta da rakipsiz. 12 Heron'u bulunan Türkiye, 6 Predator'un gelmesiyle birlikte 18 İnsansız Hava Aracı ile bölgenin en önemli istihbarat ve vurucu filosunasahip olacak.



Ceyda KARAASLAN