Öcalan avukatı aracılığıyla talimat veriyor

Giriş Tarihi 19 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 19 Eylül 2011, 21:07
Öcalan avukatı aracılığıyla talimat veriyor

İÇİNDEKİLER

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, terörle mücadeleye ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdürüleceğini belirtirken, "görüşmeler de devam edecek" mesajı verdi.

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK
AK Parti MKYK toplantısın basına kapalı bölümünde gündemdeki konuları değerlendiren Erdoğan, terör örgütüne yönelik sınır ötesi hava operasyonlarının devam edeceğini bildirdi. Diğer bir seçenek olan "kara operasyonu" hakkında renk vermeyen Erdoğan, hava operasyonlarının terör örgütünü psikolojik olarak da yıprattığını vurguladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yetkilileri ile terör örgütü PKK yöneticileri arasında yapılan görüşmelerin ilk olmadığını kaydeden Erdoğan, terörü bitirmek için bundan sonra da görüşmelerin yapılabileceğini dile getirdi.

AVUKATI ARACILIĞIYLA TALİMAT VERİYOR
Başbakan Erdoğan, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın uzun süredir avukatlarıyla görüştürülmediğini hatırlatarak, bunun devam edeceğini söyledi. Öcalan'ın avukatları aracılığı ile terör örgütüne talimat verdiğini kaydeden Erdoğan'ın, "Eskiden bu görüşmelere kısıtlama getirildiğinde dünya kamuoyunda daha çok tepki alınırdı; ancak bu konuda artık onlar da Türkiye'nin tutumuna destek veriyor" dediği öğrenildi. Öcalan'ın yasal boşluktan yararlanarak avukatları aracılığı ile terör örgütü PKK'ya talimat verdiğini dile getiren Erdoğan, yasal boşlukların giderileceğini söyledi.

KCK OPERASYONLARI
Başbakan Erdoğan, BDP'nin eleştirilerine neden olan KCK operasyonlarına da değindi. Erdoğan, bazı insanların devletin kaynaklarını terör örgütüne aktardığını hatırlatarak, "Eğer bir kişi, devletin paralarını, terör örgütüne aktarıyorsa ve bu tespit ediliyorsa bunun bir cezası olacaktır ve bunlar da onun hesabını vereceklerdir" dedi.

SARKOZY SÖMÜRGE OLARAK GÖRÜYOR
Başbakan Erdoğan, toplantıda Mısır, Libya ve Tunus gezisi hakkında da bilgi verdi. Toplantıda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik bir sunum yaptı. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve İngiltere Başbakanı Cameron'un Türkiye'den rol çalmak için kendisinden önce bu ülkelere geldiğine dikkat çekerek, iki liderin de "sömürgeci gözüyle" bu ülkelere baktığını ifade etti.

3 GENERAL KALKANDA GÖREV YAPACAK
Başbakan Erodğan, Füze Kalkan Projesi'nin üç ayağı bulunacağını ifade ederek, "Üç komuta merkezi olacak. Biri Hollanda, biri Romanya biri Türkiye'de. Bu üç komuta merkezinin her birinde bir generalimiz bulunacak" dedi.

MEKTUBU ERDOĞAN YAZMAYACAK
Öte yandan, Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin sert eleştirileri nedeniyle, yeni anayasayla ilgili muhalefet liderleriyle görüşmek için mektup yazmaktan vazgeçti.

TBMM'de grubu bulunan siyasi partilere mektubu AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek yazacak ve komisyonlar arası görüşme teklif edecek. Teklifin kabul görmesi durumunda AK Parti'nin oluşturacağı 5 kişilik komisyon muhalefeti ziyaret edecek. İpek, MHP ve CHP'nin yanı sıra milletvekilleri yemin boykotu yapan BDP'ye de mektup yazacak ve görüşme talep edecek.