'Abimm' çok sıcak bir film

4 Aralık'ta vizyona girecek 'Abimm' filminin başrol oyuncularından Mustafa Üstündağ: Eski, sararmış resimlere bakarsınız ya! Ne kahkaha atar, ne de ağlarsınız. Sarı sıcak bir tebessüm. İşte öyle bir film

Giriş Tarihi 01 Aralık 2009, 00:00 Güncelleme 01 Aralık 2009, 10:13
’Abimm’ çok sıcak bir film

İÇİNDEKİLER

* 'Abimm' nasıl bir film sizce?

Çok yürekten bir film oldu. İlkay (filmin senaristi İlkay Akdağlı) çok güzel bir hayal kurmuş. Uzun zamandır böyle filmler yapılmıyordu. Yönetmen Şafak Bal'la beraber çok iyi özümsemişler. Biz de Levent'le güzel paslaştık, yüreğimizi koyduk ortaya.

* Siz, zihinsel engelli Arif'in kardeşi Çetin'i oynuyorsunuz. Peki Arif'i oynamayı istemez miydiniz?
Bir oyuncu olarak isterdim tabii Arif'i oynamayı ama fiziksel olarak olmazdı. Çünkü Arif, iri yarı ve fiziksel olarak güçlü bir karakter, ben oynardım ama inandırıcı olmazdı.

MAGAZİN TURU İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNLÜLER NE KADAR KAZANIYOR? İŞTE CEVABI...

SEKSİ GÜZELLER BUZLARI ERİTTİ!


ÜNLÜLERDEN BEKARET İTİRAFI!


HANGİ ÜNLÜ HANGİ ÜNLÜNÜN AKRABASI? İŞTE CEVABI...


İÇ ÇAMAŞIRI FUTBOL LİGİ!



O KADAR YALNIZIZ Kİ!
* Bu filmin cümlesi ne, bize ne söyleyecek?
Tek bir cümleye indirgeyemem filmi ama şöyle söyleyebilirim; o kadar yalnız kalmışız, hayata dair o kadar bazı şeyleri unutmuşuz ki! Film, o unuttuğumuz şeyleri hatırlatacak galiba. Özellikle kentlerde yaşayan insanlar çok yalnızlaşmaya başladı. Tamam, birey olabilmek güzel ama aile olmak, aile bağları da insanı çok ayakta tutan bir şey.

* İnsanlar bu filmi seyrettikten sonra nasıl bir ruh halinde olacak sizce?
Hani eski sararmış resimler vardır ya; tebessümle bakılır o resimlere. Ne kahkaha atarsınız, ne ağlarsınız. Sarı sıcak bir tebessüm… İşte öyle bir film 'Abimm'. İnsanların gülecekleri yerler de var, ağlayacakları, korkacakları yerler de. Yani hayat gibi…

* Kurtlar Vadisi'nde canlandırdığınız 'Muro' karakteri, özellikle replikleriyle fenomen olmuştu. Bu filmde de öyle unutulmaz replikleriniz var mı?
Hayır yok. Özellikle dikkat ettik buna, bir şeyin slogan olmaması için uğraştık. Burada öne çıkması gereken karakterler değil, film. Biz oyuncular, o filmin birer parçasıyız.

* Oyunculuk anlamında, şu anda hayal ettiğiniz yerde misiniz?
Sonu gelen bir şey değil oyunculuk. Yaşadığım ve sağlığım el verdiği sürece bu mesleği yapacağım. Şu anda, tırnak içinde ünlüyüm. Ama popülerlik gelip geçici bir şey. Hayatımın tek amacı bu değil. Daha oynayabileceğim pek çok rol var. Benim derdim iyi oynamaktı. İnsanların "Elinize sağlık, çok güzel oynamışsınız" demelerini duymaktı. Kafamda öyle hayal ettiğim bir yer yok; ucu bucağı açık, gidebildiği yere kadar...

* Bir oyuncu olarak nelerden besleniyorsunuz?
Yaşamdan besleniyorum, yaşamın bütün kaynaklarından. Hayatın içinde olabilmek, yaşamdan zevk alabilmek yeteri kadar besliyor zaten. Hayal kurmayı çok severim, oturup saatlerce hayal kurabilirim. Hayal kurarken de bir sürü malzeme çıkıyor.

* Bundan sonra hangi projede göreceğiz sizi?
Şafak Sezer'le beraber bir film çektik: 'Kutsal Damacana Kurt Adam'. Orada da kurt adamı oynadım. Enteresan bir deneyimdi. Kendi türünde eğlenceli, komik ve iyi bir film oldu.