CHP'de Atatürk krizi büyüyor

CHP'deki Atatürk portresi krizi büyüyor. Tartışmaların odağındaki isim Zeynep Altıok, Atatürk portresini indirmediğini, hatta soyadının CHP'nin altı okundan geldiğini ileri sürerek kendini savundu.

Giriş Tarihi 28 Ocak 2016, 00:00 Güncelleme 28 Ocak 2016, 16:24
CHP’de Atatürk krizi büyüyor

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, iddiaları yalanladı. Ancak partideki Atatürk portresi krizi büyüyor.

CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın Meclis kulisinde, olayı anlatmasıyla kriz patlak verdi. Nazlıaka ''Bir CHP'li milletvekili odasındaki Atatürk fotoğrafını gözlerimin önünde indirdi'' dedi.

Nazlıaka'ya CHP'li Muharrem İnce de destek verdi. Eski CHP milletvekillerinden Şahin Mengü ise, ''O kişi Zeynep Altıok'' diyerek tartışmaya katıldı.

Tartışmaların hedefindeki isim Zeynep Altıok ise, iddiaları kesin bir dille yalanladı. Soyadının CHP'nin altı okundan geldiğini ileri sürerek kendini savundu.

"BEN CUMHURİYET KIZIYIM"
Zeynep Altıok kendini bu sözlerle savundu: O fotoğrafı ben indirmedim. Haksız bir suçlama. Her şeyin bir etik çerçevede gerçekleşmesi lazım. Bunu konuşmayı bile zul görüyorum.

Ben bir Cumhuriyet kızıyım. Kitaplarım, yazılarım var. Yıllardır yazdığım çizdiğim yerlerde benim bir duruşum var. Bir kadının Türkiye'de Atatürk'ten rahatsız olması zaten mümkün olamaz.

Altıok, yalanın peşinden gitmeyi doğru bulmadığını ifade ederek yargıya başvurmayacağını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, iddialar üzerine Grup Disiplin Kurulu'na talimat verdi, "Atatürk resminin çöpe atılması olayının" araştırılmasını istedi.

Şimdi gözler Grup Disiplin Kurulu'na çevrilmiş durumda. Disiplin Kurulu'nun, Meclis kulislerinde başlayan, CHP teşkilatlarına sıçrayan ve en son medyaya taşınan krize çözüm üretip üretemeyeceğini zaman gösterecek.