Her yola başvururuz

Başbakan Tayyip Erdoğan, çözüm süreci hakkında net mesajlar verdi: Gerekirse baldıran zehri içeriz. Çözüm için her yolu deneriz. Yeter ki bu ülkeye huzur gelsin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Şubat 2013 Güncelleme 27 Şubat 2013, 01:53
Her yola başvururuz

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, İmralı görüşmeleri ile başlayan çözüm süreciyle ilgili bir kez daha çok kararlı konuştu. Partisinin grup toplantısında açıklamalar yapan Erdoğan'ın sözleri şöyle:
Çözüm süreci içinde Adalet Bakanlığımız BDP'li milletvekillerine İmralı'ya gitme izni veriyorsa bunun tek nedeni 'Bu yolda bir adım atılabilir mi'... MHP bunu da istismar ediyor. Biz çözüm için her yola başvururuz. Kayseri'de ifade ettim; baldıran zehri içmekse, biz o baldıran zehrini de içeriz, yeter ki bu ülkeye huzur gelsin, refah gelsin.
Milletimiz bize güvensin, biz bu ülkede etnik yapılar üzerinden bir ayrıma müsaade etmeyecek tek partiyiz. Türk benim ne kadar kardeşimse Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abhaz, Roman, Pomak da benim o kadar kardeşimdir. Yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Savaş kolay, barış ise zordur. Biz zora talibiz.
Bu süreçte milletimizin bizimle birlikte olduğunu biliyoruz. Çünkü niyet hayırdır, inşallah akıbet de hayır olacaktır.
Biz Mardin'de söylediğimizi İstanbul'da, Ankara'da da söylüyoruz. Yakında Rize'ye gideceğim, iyi takip etsin (Kılıçdaroğlu) beni Rize'de de söyleyeceğim. Buyur Tunceli'ye git, söylediğin millet tanımını Tunceli'de yap. Cesareti varsa o İzmir vekilini yanına alsın gitsin o düşünceleri Tunceli'de, kendi memleketinde dile getirsin.
Gazi Mustafa Kemal, 'Burada maksud olan ve Meclisi alinizi teşkil eden zevat yalnız Türk değildir, yalnız Çerkez, Kürt değildir, Laz değildir. Fakat hepsinden mürekkep anasır-ı İslamiye'dir. Samimi bir mecmuadır' diyor. Demek ki o da bunalmış.