İsrail'in 3 planı

Rus gazeteci, İsrail'in kaos adımlarını 3 başlıkta anlattı: Gürcistan'ı etkisizleştirmek. Türkiye'yi çatışmanın içine çekmek. Azerbaycan-Ermenistan savaşı çıkarmak!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2010 Güncelleme 26 Eylül 2010, 11:36
İsrail’in 3 planı

İÇİNDEKİLER

Dünyanın dengeleri değişiyor. ABD ve İngiltere başka coğrafyalar üzerinde gücünü sorguluyor. Peki İsrail bu haritanın neresinde yer alıyor. Rusya Toplumsal Oda Üyesi gazeteci Maksim Şevçenko bu sorunun cevabıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Şevçenko'nın iddialarına göre İsrail'in karmaşa için çabaladığı 3 alan var. İşte o 3 bölgeyle ilgili Şevçenko'dan önemli bir analiz:

GÜRCİSTAN ÜZERİNDEN İRAN:
Gürcistan'ın birkaç bakanının İsrail vatandaşı olduğunu biliyoruz. İsrail Gürcü siyasetinde ve ekonomisinde etkin. İsrail'in Gürcistan'da savaş uçağı bulundurduğunu biliyoruz.
Bunlar birkaç ay önce yerleştirildi... İran'ı vurmak için hazırlanıyorlar.

AZERBAYCAN'I PROVOKE EDİYOR

İsrail, Azerbaycan'ı Yukarı Karabağ'da savaşa sürüklemek için provoke ediyor. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in Bakü ziyaretinin ardından ateşkes bölgelerinde bile çatışma çıktı.

PKK'YLA TEMASTA
3.'üncü konu ise PKK. İsrail kendisine karşı oluştuğunu düşündüğü güçlü bir koalisyonu kırmaya çalışıyor. İran-Türkiye-Suriye'nin karşısına Suudi Arabistan ve körfez ülkelerini çıkarmak istiyor. İsrail istihbaratı, İsrail askeri danışmanları ve İsrail'in siyasi vakıfları Musul'da açık şekilde faaliyet gösteriyor. Ve Kürtler de İsrail ile açık şekilde işbirliği yapıyor. İsrail Kürt bölücülere açık açık yatırım yapıyor.