Bravo kızlar

İngiltere'de yaşayan 2 genç kız Türkiye'nin gururu oldu. Lara, 'Yılın Genç Müzisyeni' yarışmasında finale kalırken, kompozisyon birincisi Çare, Beyaz Saray'da ağırlandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Şubat 2010 Güncelleme 27 Şubat 2010, 00:48
Bravo kızlar

İÇİNDEKİLER

Türkler zakaları ve yeteneğiyle dünyanın hayranlığını kazandı. Yoğun bir gündemden geçen Türkiye, yurt dışından gelen 2 güzel haberle moral buldu. Göğsümüzü kabartan haberlerin ilki İngiltere'den geldi. Başkent Londra'da yaşayan 16 yaşındaki Türk kızı Lara Ömeroğlu, BBC'nin düzenlediği, "Yılın Genç Müzisyeni" yarışmasında finale kaldı. Lara'nın müzik macerası daha 6 yaşındayken başladı. O dönem piyano ve viyalo eğitimi alan Lara, kısa sürede müzik otoritelerinin dikkatini çekti. Kraliyet Müzik Okulları Birliği Piyano imtihanlarını başarıyla geçen Lara, katıldığı bir çok müzik festivalinde de Türkiye'yi başarıyla temsil etti. En son BBC'nin düzenlediği, "Yılın Genç Müzisyeni" yarışmasına katılarak 300 rakibini geride bırakan Lara, 2 kişiyle finale kaldı. 16 Mayıs'ta Donald Gordon Theatre'da seyirci ve jüri önüne çıkacak olan Lara'nın final konseri, BBC 2 televizyonunda da canlı olarak yayınlanacak.

GÖÇMENLERİ EN İYİ O ANLATTI
Bir diğer umut verici haber ise Lara gibi İngiltere'de yaşayan Kahramanmaraşlı Çare Ceven'den (16) geldi. City of London Academy Isling School'da eğitim gören Ceven, Karayipli göçmenlerin İngiltere'deki tarihini konu alan bir kompozisyon yarışmasına katıldı. Ceven, Karayipli göçmenlerle yüz yüze konuşup, izlenimlerini yazıya döktü. Ve tarihçileri etkilemeyi başaran Çare yarışmanın birincisi oldu. Yazdığı kompozisyon ABD'nin "first lady"si Michelle Obama'nın da dikkatini çekti. Obama, Türk Kızı Çare'yi Beyaz Saray'a davet ederek, onu en güzel şekilde ağırladı.



ERKEN ÖDEYENE İNDİRİM

AVEA'DAN MOBİL ÖDEME HİZMETİ

BÖBREĞİNDE 13 CM HORTUM UNUTTULAR

OFİS İNEKLERİNİN SEKS HAYATI SIFIR!