NELER YİYELİM?
Mevsim sebze, meyve ve yeşillikleri
Mandalina, portakal, greyfurt
Elma, armut, nar
Süt ve süt ürünleri, yoğurt, kefir, yumurta
Balık
Soğan ve özellikle de sarımsak
Kuru yemiş ve meyveler bolca yenmeli.
Bol sıcak sıvı için. Ihlamur, ada çayı, nane, limon çayları bunun için idealdir.
Şeker ve yağlı ve hazır katkı maddeli gıdalardan uzak durulmalıdır.
GRİPTEN KORUNMAK İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?
Gripten koruyan özel bir besin yoktur, ama bağışıklığı güçlendirmek için bol sebze ve meyve yenmelidir. Sofranızdan tavuk suyuna sebze çorbasını eksik etmeyin. Bol sıvı alın. Kokusundan rahatsız olmayacaksanız sarımsak ve soğan da gribe karşı koruyucu olabilir. Büyüklerimizin üşütmelere ve gribe karşı önerdikleri havuçlu, patatesli, kerevizli, soğanlı, maydanozlu tavuk suyuna çorbanın soğuk algınlığı ve grip belirtilerini gidermede etkili olduğu artık bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.
YARIN: D vitamini olmadan olmaz