HAZIRLANIŞI Yapraklar çok tuzlu ise bol suyla ıslatın, gerekirse suyu 2-3 defa değiştirin. Kıyma, pirinç, ince doğranmış soğan ve tüm baharatları geniş bir kapta karıştırıp kuvvetle ve uzun müddet yoğurup soğanı ezin. Böylece daha lezzetli bir iç hazırlanır. Yaprakların suyunu süzüp iç malzemesinden yerleştirerek sarın. Derin bir tencerenin dibine artan yaprakları yerleştirip yaprak sarmaları üzerine dizin. Üzerine porselen geniş bir tabak kapatın. 1 bardak kadar su ekleyerek, kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMESİ (6 kişilik) * Yarım kg orta yağlı kıyma * 1 çay bardağı ıslatılmış pirinç * Yarım demet dereotu * 5-6 dal taze nane * 2 adet kuru soğan * İnce salamura asma yaprakları * Tuz, karabiber