Fındıklı Kakaolu Revani HAZIRLANIŞI Şerbeti için bir tencereye şeker ve suyu koyup kaynatın. Şurup kıvamına gelince çeyrek limonun suyunu sıkıp ateşten alın ve soğumasını bekleyin. Sıvı margarin, yoğurt, yumurta, şeker ve limon kabuğu rendesini yoğun bir kıvama gelince mikserle çırpın. İrmiği, elenmiş unu ve karbonatı katıp, çırpın. İçine kakaoyu ve iri çekilmiş fındığı ilave edip, tahta bir kaşık ile karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış orta boy bir tepsiye dökerek önceden ısıtılmış 185 derecedeki fırında, üzeri kızarıncaya kadar 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuk şerbeti dökün.
MALZEMESİ (6 kişilik) * 3 yumurta, 1 su bardağı yoğurt * 3 kahve fincanı şeker * 3 kahve fincanı irmik * 3 kahve fincanı un * 1 kahve fincanı sıvı margarin * 1 çay kaşığı karbonat * 1 limon kabuğu rendesi * 4 yemek kaşığı kakao * Yarım su bardağı fındık * Şerbeti için: 3 su bardağı şeker * 4 su bardağı su, çeyrek limonun suyu