Bunun adı fiyasko

Fener, İsmail Kartal döneminde bonservis ücreti ödemeden sadece Diego’yu transfer etti. İsmail hoca 74 puan topladı. Kanarya 60 gol atıp ligi 2. bitirdi. Pereira döneminde bonservislere 40 milyon Euro ödendi. Sonuç değişmedi. 74 puan topladı 60 gol attı. Yine ligi 2. tamamladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mayıs 2016 Güncelleme 21 Mayıs 2016, 01:35
Bunun adı fiyasko

İÇİNDEKİLER

Perşembe akşamı Medicana Sivasspor deplasmanından 2-2'lik sonuçla dönen Fenerbahçe sezonu 74 puanla kapattı. Tıpkı geçen sezon olduğu gibi. İki sezon üst üste 74 puanla 2. olmak kağıt üstünde istikrar gibi gözükse de böyle bir istikrarı hiçbir Fenerbahçeli elbette tercih etmiyor. Ancak bu iki takım arasında ciddi farklılıklar da söz konusu! Önceki sezon İsmail Kartal takımın başına geçtiğinde Fenerbahçe bonservisi elinde olan Diego Ribas'ı transfer etti. Bunun dışında önemli bir transferi olmadı. Ancak önce sportif direktör Guillano Terraneo ardından da teknik direktör Vitor Pereira'nın gelmesiyle Fenerbahçe yıldız transferlerini peş peşe patlattı. Kjaer, Nani, Van Persie, Joseg de Souza derken ligin başlamasına yakın Volkan Şen ve Ozan Tufan transferleri gerçekleşti. Bunlarından dışında kaleci Fabiano ve stoper Abdoulaye Ba Porto takımından kiralandılar.

3 KULVARDA ŞAMPİYONLUK HEDEFİ İLE YOLA ÇIKILDI
Fenerbahçe bu yıldız transferlerini yaparken 40 milyon Euro civarında bonservis parası ödedi. Tarihinin en görkemli ve en güçlü kadrolarından birini kuran Fenerbahçe, hem lig hem UEFA Avrupa Ligi hem de Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluğu hedeflemişti. Ligde ve Avrupa'da istenilen başarı gelmedi. Kupa alınsa bile tesselliden öte bir şey olmayacak. Pereiralı Fenerbahçe bu sezon mutlu edemedi!

PEREİRA'NIN TERCİHİ FENERBAHÇE
Porto'dan teklif aldığı iddia edilen Vitor Pereira'nın Fenerbahçe ile 1 yıl daha sözleşmesi var. Portekizli teknik adamın Fenerbahçe'de kalmak istediği ve yeni sezonda şampiyonluk şansını daha yüksek gördüğü belirtildi.