Aslan’ın derdi Kuban!

Eurocup’ta şampiyon olan Galatasaray Odeabank’ın önümüzdeki sezon Euroleague’de yer alması için Lokomotiv Kuban’ın şampiyon olmaması gerekiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mayıs 2016 Güncelleme 02 Mayıs 2016, 00:03
Aslan’ın derdi Kuban!

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Odeabank, Strasbourg'a finalde üstünlük sağlayıp Eurocup'ı kazanınca ülke olarak büyük bir sevinç yaşadık. Bu Galatasaray için Euroleague vizesi demekti. Ancak Sarı-Kırmızılı ekibin gelecek sezon Euroleague'de yer alması için bir şartın daha gerçekleşmesi gerektiği öğrerildi. O da final-four'a yükselen Rus temsilcisi Lokomotiv Kuban'ın Euroleague şampiyonu olmaması. Eğer Rus temsilcisi kupayı kazanırsa Galatasaray'ın wild card yoluyla Euroleague'e gitme şansı bulunuyor ama şu anda wild card'da şu anda Darüşşafaka Doğuş'un elinde.

FENER ŞAMPİYON OLURSA SORUN YOK!
Yani işin özeti şu. A lisans sahibi CSKA, Fenerbahçe veya Laboral şampiyon olursa ise Galatasaray Eurocup Şampiyonu olarak gelecek sezon Euroleague'de ter alacak. Fenerbahçe- Lokomotiv Kuban finali gerçekleşirse, Euroleague vizesi için Fener'in kupayı alması gerek.

G.SARAY HALA EUROCUP LİSTESİNDE
Euroleague'in Londra toplantısından sonra internet sayfasında yayınladığı bilgilendirmede Eurolegue'e katılacak takımlar arasında Galatasaray'ın ismi verilmeden "Eurocup Şampiyonu" ibaresi de yer aldı. Buna karşılık Euroleague'e katılması Lokomotiv Kuban'ın şampiyon olmamasına bağlı olduğu için Galatasaray Eurocup listesinde gösterildi.