Para değil yürek işi

Milli Takımımız'a futbol dersi veren İzlanda'da en çok kazanan futbolcu 850 bin Euro ile Ajax formasını giyen Kolbeinn Sightorsson... İlk 11'in yıllık toplam geliri ise sadece 4.2 milyon Euro... Bizde ise teknik direktör Fatih Terim yılda 4 milyon Euro kazanıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2014 Güncelleme 11 Eylül 2014, 01:01
Para değil yürek işi

İÇİNDEKİLER

EURO 2016 elemeleri ilk maçında İzlanda deplasmanında 3-0'lık yenilgi yaşayan Milli Takımımız'da büyük şok yaşıyor... Hem aldığı skor hem de oynadığı futbolla Ay-Yıldızlılar'a ders veren İzlandalı futbolcuların yıllık kazançları, yaşanan yenilginin boyutlarını çok çarpıcı bir şekilde ortaya çıkarıyor. Futbolun para değil, yürek işi olduğunu adeta tokat gibi yüzümüze vuran İzlanda takımında 11'de sahaya çıkan isimlerin toplam yıllık kazançları sadece 4 milyon 200 bin Euro... Oysa ki Milli Takımımız'da sadece teknik direktörümüz Fatih Terim 1 yılda 4 milyon Euro kazanıyor... İzlanda cephesinde en yüksek geliri olan isim, ağlarımıza 3. golü bırakan Kolbein Sigthorsson... Ajax formasını giyen genç forvet, Hollanda kulübünden ayda 70 bin Euro, yılda 850 bin Euro alıyor. Takımın en kariyerli isimlerinden biri olan Cardiff City'li Aron Gunnarsson'un yıllık geliri 394 bin sterlin (Yaklaşık 450 bin Euro). İzlanda'nın ilk golünü kafayla atan Jon Dadi Bödvarsson ise Norveç'in Viking kulübünden yılda sadece 144 bin Euro alıyor. İtalyan kulübü Hellas Verona'da forma giyen Emil Hallfredsson da aylık 20 bin Euro'dan yıllık 240 bin Euro gelire sahip.

BURAK YILMAZ VE SELÇUK İNAN DA TEK BAŞINA İZLANDA YAPIYOR
MİLLİ Takımımız'a baktığımızda ise karşımıza çok farklı bir tablo çıkıyor... G.Saray'dan 2 milyon 750 bin Euro garanti para alan Burak Yılmaz'ın yıllık geliri maç başı ücretler ve primlerle 4.5 milyon Euro'yu buluyor. Bu da İzlanda 11'inin kazancına denk geliyor. Aynı şekilde Selçuk İnan da yılda 4.5 milyon Euro'ya yakın bir gelire sahip... Fakat İzlanda ile aramızdaki büyük uçurum, yeşil

Sadece Estonya ve Andorra
Sergilediği futbolla Galatasaray'da tartışılan isim olan Selçuk İnan, Milli Takım'da da bekleneni veremiyor... Son yıllarda Ay-Yıldızlı formayla sadece Estonya ve Andorra ağlarını havalandırabilen yıldız futbolcu, sosyal medyada da çok büyük tepki topladı.

80'de Terim atmış 3-1 kaybetmiştik!
MİLLİ Takımımız, 24 Eylül 1980 tarihinde İzmir'de İzlanda'ya 3-1 yenilmişti... Tek golümüzü ise sahaya kaptan olarak çıkan Fatih Terim kaydetmişti.

ONUR: 1.17 VOLKAN: 0.71
İzlanda maçında Onur'un hatalı goller yemesi sonrası sosyal medyada "Onur mu Volkan mı" tartışması başlamıştı... Rakamlara göre Volkan çok daha iyi bir grafiğe sahip. Onur 12 maçta 14 gol (maç başına 1.17) yerken, Volkan 63 maçta kalesinde 45 gol (maç başına 0.71) gördü.