Beşiktaş'ta Ozzie bombası

Beşiktaş, Premier Lig takımı Arsenal'in formasını giyen geleceğin yıldızı Oğuzhan Özyakup için kulubüne 700 bin Euro, oyuncuya da yıllık 600 bin Euro ücret verecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Haziran 2012 Güncelleme 05 Haziran 2012, 03:26
Beşiktaş’ta Ozzie bombası

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş, Premier Lig ekiplerinden Arsenal'in formasını giyen ve otoriteler tarafından geleceğin yıldız adayları arasında gösterilen Türk oyuncu Oğuzhan Özyakup'la anlaştı. Siyah-Beyazlılar'ın genç oyuncu için İngiliz ekibine 700 bin Euro bonservis bedeli ödeyeceği öğrenildi. Siyah-Beyazlılar'ın bunun yanı sıra genç oyuncunun satışında Arsenal'e yüzde 25 kar payı vereceği kaydedildi. Beşiktaş'ın, genç oyuncuya ise yıllık 600 bin Euro ücret vereceği ifade edildi.

İBRAHİM ALTINSAY BİTİRDİ!
Genç yeteneğin Beşiktaş'a kazandırılmasında başrolü İbrahim Altınsay'ın oynadığı öğrenildi. Yıllarca İngiltere'de yaşayan ve Ada'da pek çok bağlantısı bulunan Altınsay'ın Siyah-Beyazlılar'ın uzun zamandır peşinde olduğu Oğuzhan'ı bizzat kendisinin bitirdiği kaydedildi.

RAKİPLERE BÜYÜK ÇALIM
Beşiktaş, bu transferle birlikte gerek Türkiye'den gerekse de Avrupa'dan bir çok takımın önüne geçmiş oldu. Oğuzhan'ı Avrupa'nın önde gelen takımlarının yanı sıra Fenerbahçe, Gençlerbirliği ve Kayserispor da kadrosuna katmak için uğraşlar veriyordu. Oğuzhan için Arsenal'le görüşmelere başlandığı Siyah-Beyazlı kulüp tarafından dün borsaya da bildirildi.

TÜRKiYE'Yi SEÇTi!
'Ozzie' lakaplı Oğuzhan Özyakup, 2009'daki Avrupa Şampiyonası'nda final oynayan Hollanda U17 Takımı'nın kaptanlığını yaptı. Oğuzhan, kısa süre önce Türkiye Milli Takımını seçti.

DEVLER LİGİ'NDE ŞANS VERDİ
Arsenal menajeri Arsene Wenger'in son gözdelerinden 20 yaşındaki Oğuzhan, geçen sezon Devler Ligi'ndeki Olympiakos ve Milan maçlarında sahadaydı.