Saç modelinin patenti olur mu?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ocak 2013 Güncelleme 27 Ocak 2013, 00:00
Saç modelinin patenti olur mu?

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz günlerde Etiler'de bir kuaföre gittim. Son derece lüks salonun duvarlarını onlarca başarı belgesi ve ödüller süslüyordu. Etrafı kolaçan ederken mekanın sahibi geldi, tanıştık. Orta yaşlı beyefendinin ismi ise Adem Terzi'ymiş. Kısa bir sohbetin ardından kendisinin aynı zamanda Kıvanç Tatlıtuğ ve Saruhan Hünel gibi ünlü kişilerin özel kuaförü olduğunu öğrendim. Sohbet sohbeti açtı. Burada Adem Terzi; Dubai'den İran'a, Kuveyt'ten Lübnan'a kadar uluslararası çalıştığını söyledi. Meğer bu ilginin nedeni Kıvanç Tatlıtuğ ve Saruhan Hünel'e yaptığı saç modelleriymiş. Adem Terzi, Ortadoğu'da bu iki oyuncunun çok sevildiğini, hatta hayranlarının onların nerede tıraş olduğunu bile merak edip araştırdıklarını, finalde de kendisine kadar ulaştıklarını söyledi. Ayda ortalama 10-15 kişi yukarıda saydığım ülkelerden gelip Kıvanç ve Saruhan'ın saç modelinini aynısından istiyormuş. Bir ilginç not daha: Adem Terzi, akıllılık edip bu havalı saç modelinin patentini almış. Yani bu saç modelini kanunen ondan başkası uygulayamıyor. Anlayacağınız hani İtalyan, Amerikan, Alman, Fransız usulü saç kesimi modelleri vardır ya, onlara bir de Kıvanç ve Saruhan modeli de eklendi. Haberiniz olsun!

* * *
ŞAFAK SEZER'İN İŞİ BU KEZ ZOR
Şafak Sezer'in başrolünü oynadığı 'GDO Kare Kedi' filminin galasına gittim.
Daha önce "Kolpaçino", "Kadrinin Götürdüğü Yere Git" ve "Kutsal Damacana" filmleriyle iyi bir gişe hasılatı yakalayan Sezer'in filmini açıkçası biraz vasat buldum. Son dönemde Cem Yılmaz'ın stand-up gösterilerinden derlediği "CM101MMXI Fundamentals" ve Şahan Gökbakır'ın "Celal ile Ceren" filminin biraz gölgesinde kalır gibi geldi bana. Ancak yine de filmin 500 bin ile 1 milyon arasında hatırı sayılır bir izleyiciye ulaşacağını düşünüyorum. Bu rakamlar bile maddi olarak Şafak'ın yüzünü güldürecektir ama iki rakibinin yanına gişe rakamlarında yaklaşabileceğini açıkçası düşünmüyorum. Yine de son sözü her zaman seyirci söyler. Sanırım bekleyip görmek en iyisi.

* * *
FİS-KOS
Demet Akalın, Okan Kurt ile Nisan 2012'de Çırağan Sarayı'nda sade bir nikah ile dünyaevine girmişti. Evlendiği günden itaberen her ayın 23'ünde ay dönümlerini kutlayan ikilinin yakın dostları bu durumdan şikayetçiymiş. Bu dostlarından birisi olan Serdar Ortaç "Ayın 23'ü olduğu zaman her şeyi bırakıp kutlamaya geliyorum.
Gelmezsem Demet beni öldürür" diye dert yanmış.
Anlayacanız 23'ü olduğunda kimseye söz vermeyin Demet Akalın ile Okan Kurt'un ay dönümlerini kutlayacağız.

* * *
BALIK SEVENLERE YENİ ADRES
İstanbul' un en iyi balıkçılarının Arnavutköy ve Rumelikavağı'nda olduğunu bilmeyen yoktur herhalde. Bir arkadaş tavsiyesi üzerine Kavak'taki Limanda Balık Restaurant'a gittim. Kapıdan girdiğimiz an ilgi alaka o kadar mükemmeldi ki, kendimizi Norveç'in en ünlü balık restoranı Asitane'de hissettik. Mekan sahipleri Adem Yıldız ve Derviş Arslan geçtiğimiz yıl faaliyete geçirmişler mekanı. Kendilerine özel lezzetleri olan bu mekana giderseniz Fener Şişi, Balık Pizza, Kabaklı Hamsi yemeden çıkmayın sakın…

* * *
HAFTANIN ENLERi
HAFTANIN FiLMi: Bitik Şehir
HAFTANIN DİZİSİ: Muhteşem Yüzyıl
HAFTANIN MEKANI: Cahide
HAFTANIN RESTORANI: Sunset
HAFTANIN YILDIZI: Wesley Sneijder


UFUK ÖZCAN