Üs geçit

15 Temmuz’da milletinin üstüne bomba yağdıran pilotlar ve hain kalkışmanın planlayıcısı FETÖ’nün sivil imamları için hesap zamanı başladı. Akıncı Üssü’ndeki darbe girişimi davasının ilk duruşmasına sivil imamlar önde, onların ‘askerleri’ arkalarında olacak şekilde geçit yaptırıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2017 Güncelleme 02 Ağustos 2017, 01:49
Üs geçit

İÇİNDEKİLER

FETÖ'cü darbe girişiminin en önemli davalarından olan "Akıncı Üssü Davası" Sincan Cezaevi yerleşkesindeki duruşma salonunda başladı. Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin baktığı 486 sanıklı dava, tarihi nitelikteki görüntülerle başladı.


Birçok şehit yakını, darbecileri görünce kendisine hakim olamadı.

'HAİNLERE İDAM İSTİYORUZ'
Darbe girişiminin planlanmasındaki etkinliği ve 15 Temmuz'daki faaliyetleri göz önünde bulundurularak belirlenen sanıklardan 41'i, duruşma salonuna jandarma koridorunda yürütülerek getirildi. Kortejin başında, hain kalkışmada terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ve Adil Öksüz'den sonra en kritik konumda olan sivil imam Kemal Batmaz yer aldı. Batmaz'ı Akıncı Üssü'nde baş selamı veren darbeci generaller ve diğer sivil imamlar takip etti. Kortejdeki ilk 10 sıra Kemal Batmaz, Akın Öztürk, Kubilay Selçuk, Mehmet Dişli, Harun Biniş, Hakan Evrim, Ömer Faruk Harmancık, Bekir Ercan Van, Nurettin Oruç ve Hakan Karakuş şeklinde sıralandı. Kortejin yürüyüşü sırasında, tel örgülerin ardında biriken vatandaşlar, "Kahrolsun FETÖ", "İdam isteriz" gibi sloganlar atıp ve "vatan hainlerine idam istiyoruz" ve "dursun bu hayasızca akın" yazılı pankartlar taşıdılar. Vatandaşlar bu sırada darbeci sanıklara idamı simgeleyen ipler attılar. Duruşma salonu dışında yaşananlara vatandaşların tepkisi damgasını vururken, salon içinde de gerilim hakim oldu. Sanık avukatlarının salona alınmaları sırasında tepkilerini sözle dile getiren vatandaşlar, "Bu şerefsizleri niye savunuyorsunuz" ve "vatan hainleri" gibi sözler sarf ettiler.

UTANMADAN TEHDİT ETTİLER
Salondaki gerilimi asıl artıran ise sanıklardan darbeci pilotlardan biri olduğu bilinen ancak ismi tam olarak tespit edilemeyen bir sanığın sözleri oldu. Bu sanığın "Göreceksiniz gününüzü" şeklindeki sözlerini duyan şehit yakınları tepkilerini daha da arttırdı. Şehit yakınları ve diğer mağdurların bulunduğu sıralardan bu sırada "Soyumuz var oldukça barınamazsınız, var olamazsınız, sonunda pisliğinizde boğulacaksınız" sözleri duyuldu.